Sziasztok! Ma egy nagyon könnyű receptet hoztam nektek, mégpedig egy Túrógombóc receptet. Párszor már elkészítettem, így úgy gondoltam megosztom veletek.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 2 dl búzadara
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- csipet só
- porcukor
- tejföl
Elkészítés:
Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd
összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet,
és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
Ha rendben vagyunk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz. :)
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
Ha rendben vagyunk, vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Kell neki 5 perc körülbelül, de nézzünk meg egyet kettévágva, hogy megfőtt-e. Valószínű: jó lesz. :)
A zsemlemorzsát ekkor megpirítjuk az olajon szép barnás színűre, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat belehempergetjük.
Tejfölt bekeverünk porcukorral - ízlés szerint ki mennyire édesen szereti - és melegítés után leöntheti vele a gombócait.
Régen csináltam már ilyen gombócot, nem is emlékszem a receptre, de valami ilyesmik vannak benne. Nálunk csak férj szereti, szerintem ez nem kaja, hanem édesség :) Ha feljönnek a gombócok, kicsit főzöm őket, közben pirítom a morzsát és egyből mennek a morzsába.
VálaszTörlésDesszertnek eszem én is csak :)
Törlés