A tortát én sütés nélkül készítettem, két gyermek mellett ez a legtökéletesebb és legegyszerűbb, hisz nem vesz el túl sok időt és egyszerű is. A krém úgy is egy kicsit macerásabb de az sem vészes. Majd a dekoráció lesz az amivel életemben nem dolgoztam, de úgy érzem, hogy bár nem lett tökéletes de az alkalomnak megfelelő lett.
Lássuk is a süteményt.
Hozzávalók: (26cm tortaformához írja a recept én ezt 24cm-be készítettem el)
35dkg +25dkg + a díszítéshez Oreo keksz
6-7dkg vaj
35dkg mascarpone
15dkg porcukor,
3dl görög joghurt (sztracsatella is tökéletes)
4dl habtejszín + a díszítéshez
15g zselatin
Dekoráláshoz:
Habtejszín
oreo keksz
olvasztott étcsoki
Tejszín
osztya kép
jégzselé
Elkészítés:
A tortalaphoz a (35dkg) kekszet késes aprítóban összeaprítjuk (krémmel együtt) hozzáadjuk a felolvasztott vajat és jól összedolgozzuk. Majd a 24cm tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot összekeverjük vele. A felvert habtejszín nagyobb részét hozzáforgatjuk. Egy keveset a 0,5dl vízben feloldott zselatínhoz adjuk és összekeverjük vele. Majd az egész krémhez keverjük így nem lesz csomós. Végül az aprított kekszet belekeverjük (zacskóban húsklopfolóval aprítjuk). A krémet a lehűtött tortalapra tesszük és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
A habtejszínt forrás pontig melegítjük majd a csokikockákra öntve folyamatosan keverjük. Majd a szélére lassan csurgarva bevonjuk a szélét úgy hogy az oldalára csurogjon. Majd a közepét kitöltve szépen egyenletesen elkenjük. Arra kell figyelni, hogy a torta jól lehűlt állapotban legyen. Vissza a hűtőbe, hogy ez is teljesen megdermedjen.
A közepére feltesszük az ostyalapot amit jégzselével lekenünk, így szép fényes lesz. A szélét felvert habtejszínnel csillagcsővel ellátott habzsák segítségével dekoráljuk.
A szélére csoki focilabdákat tettem dekorációnak.
A szélét körben 30db gyertyával tettük még szebbé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése