2016. február 11., csütörtök

Ara születik| Ujjlenyomat fa saját kezüleg





Sziasztok! Ma egy DIY bejegyzés jön, mégpedig az esküvős témában, ugyanis elkészült a saját készítésű vendégkönyvünk, mégpedig az ujjlenyomat fánk. Hogy hogyan készül és mi is ez pontosan, ha tovább olvastok, akkor elárulom. 
 

Mostanában nagyon trendi a vendégkönyv, mi is gondolkodtunk ilyenen, mert nagyon jó érzés lehet vissza olvasni majd pár év múlva, vagy akár az esküvő utáni napokban, azokat a kedves sorokat, amiket a vendégeink írtak nekünk. De mivel mi nagyon kevesen leszünk ehhez így gondolkodtunk valami más alternatíván, mégpedig egy ujjlenyomat fán. Rengeteg mintát néztem, mindegyik tetszett, de túl sok ága volt, míg egyik nap megtaláltam az igazit. Ma ennek az elkészítését láthatjátok, amihez nem kell sok minden, de mégis egy valami, ami a legfontosabb a türelem.






Hozzávalók:
-sablon
-akrilfesték (barna vagy fekete a fának) mi még pirosat is vettünk
-festővászon nálunk 50X50 cm
-ecset több mérettű





Az első lépésünk az lesz, hogy megálmodjuk a képünk elrendezését, ami számomra az egyik legnehezebb volt, ugyanis egyedül nem tudtam dönteni. Itt jött az én jobb kezem, aki segített választani a kb. 5 féle elrendezés közül. Majd jött a második probléma a hogyan rajzoljam fel a sablonomat. Majd besatíroztam a papír hátulját grafit ceruzával ráfektettem óvatosan a vásznamra és elkezdtem erősen átrajzolni a körvonalakat és máris felkerült a sablon. 







Kezdődhet az a rész, amihez a legnagyobb türelem kell, én ehhez azt mondom, hogyha semmi kézügyességed, akkor is meg tudod csinálni, ugyanis amire figyelni kell, hogy a vonalon belül kezdj el festeni.  Én olyan tematika szerint haladtam, hogy elkezdtem legfelül az dátumot kifesteni a legvékonyabb ecsettel, figyelve, hogy ahol vastagabb a betű ott inkább a kontúrt rajzoltam át. Majd vártam pár percet, hogy száradjon, a festék nehogy elmaszatoljam. Bár nagyon könnyen és gyorsan száradt nekem.  





Utána áttértem szépen apránként a legtávolabbi ágaktól kezdve itt a törzs közelébe eső vastagabb résszel kezdtem, hogy szokjam a fát, szépen fokozatosan haladtam a vékonyabb ágak felé. Amikor egy ág teljesen elkészült jött a közelebbi és így lett kész a lombkoronám. 





Miután elkészültem a lombkoronával (lomb nélkül) utána elkezdtem a törzset festeni itt már a vastagabb ecsetemmel (4es méretű) Amikor ezzel meg voltam elkezdtem a neveket kifesteni elsőnek a két nevet utána középen az & jelet.  





Majd amíg száradt elkezdtem a törzsre pacázni egy két foltot a fekete festékből, kicsit száradt még egyszer átmente rajta, ezzel imitáltam kicsit a fa kérgét. Majd eltettem egy éjszakát száradni.

Másnap ugyan ebben a sorrendben még egyszer átfestettem, hogy biztosan jobban fedjen a festék, majd hagytam száradni. Ezután jött az én személyes kedvencem a két madár lefestése pirossal, itt az a különleges, hogy egy fényes piros festékkel készült ettől olyan szép élénk lett. Egy rétegben átfestettem, hagytam száradni, majd ő is kapott még egy réteget.





Az esküvő napján minden vendégünk 1-1 ujjlenyomattal gazdagíthatja a saját művünket, ezzel egy emléket állítva nekünk, így ha felkerül a falunkra és ránézünk mindig a boldog pillanatok fognak eszünkbe jutni.

Viszont amit még el szeretnék mondani az, hogy az ujjlenyomat festék egy vízalapú festék, így pár csomag nedves törlőkendő társaságában fog kikerülni a becses helyére, az esküvőn. Tehát ha belenyomtuk az ujjunkat utána a kendővel rögtön el is tüntethetjük majd. 

Hogy tetszik nektek?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon egyedi! Pont annyi ág van, ahány vendég? Már nincs sok hátra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. két ággal több van a fán, mint ahányan leszünk. Hát már nincs sok már csak 98nap. Terveim szerint heti 2 esküvős bejegyzést fogok mostantól hozni.

      Törlés