2015. december 8., kedd

Ara születik- Az időpont kitűzése 1 rész




Sziasztok! A cím elég árulkodó, de mivel ez egy sorozat lesz így az első, vagyis a második részét már úgy gondoltam a bejegyzés sorozat címével fogom ellátni. Aki követ facebookon az már múlthéten sejthette, hogy valami nagy meglepetés lesz. Tegnap eljött a feltárás napja. 


Eredeti terv szerint ugye 2017 májusában lett volna az esküvőnk, de ez változott. Semmi olyan oka nincs, amit rengetegen kérdeztek, hogy jön a baba stb. stb., csak úgy éreztük nem kell tovább várnunk, hogy vége egy nagyobb köteléket tudjunk magunknak. Már az eljegyzés előtt szorosabb lett valami, majd az eljegyzés után és az óta is egyre szorosabb és egyre békésebb szerelmesebb a kapcsolatunk. Azóta, talán ha egy kis nézeteltérésünk lett volna az is a napokban. De ezt is pár perc alatt lerendeztük és ugyan olyan boldogságban éltünk tovább. 

Az időpontunk kiválasztásánál azt nem kalkuláltuk bele, hogy mennyire kevés időnk van, mindössze 5 hónap. A dátum kitűzése óta eltelt másfél hét, borzalmasan repül az idő. Mondjuk a nagyobb dolgokat már lefixáltuk ilyen pl. az anyakönyvezetőnél az időpont (hamarosan elárulom) az étterem illetve a dj. Ezekről később fogok írni részletesebben. 

Minden terv, amit a neten találunk, 12 hónapról szól, de mi van akkor, ha nincs ennyi időd, ha sokkal kevesebb idő alatt kell megszervezned? Az elkövetkezendő bejegyzésekben ebben akarok majd segíteni és persze egy kis rendszert adni a szervezésünknek.

Szedjük listába a múltat és kicsit a jelent és a jövőt:
Az eljegyzésünk augusztus 20- án Horvátországban volt erről itt olvashattok részletesen. Öröm és boldogság mindenki nagyon örült én teljesen meghatódtunk, majd megbeszéltük az 
Időpont kitűzését: amit eredetileg, mint már írtam 2017. május 20-ra terveztünk. Majd jött egy változás a dátumot illetően, én semmiképp nem szerettem volna nyári esküvőt, mert az olyan szokványos Zsoltinak meg teljesen mindegy volt melyik évszakban házasodunk így jött az, hogy akkor tavaszi esküvőnk lesz, mégpedig 2016. május 21-én. 

Az esküvő mérete nagyban meghatároz mindent. Mivel nincs nagy családunk, nincsenek sok barátaink így bőven 30 fő alatt lesz a lagzinkon való résztvevők száma, ez bővül a szertartásra meghívottak számával is. De erről is majd később.

 Az esküvői helyszín: Miután a X. kerületben lakunk, én már lassan másfél éve így úgy döntöttünk ez lesz a legkézenfekvőbb helyszín, már a 2017 es dátumhoz kinéztük a lagzink helyszínét így mertem remélni, hogy még szabad lesz erre a napra az, hej és láss csodát szabad volt.

 Meghívók: Ezek saját készítésűek lesznek, már mindent beszereztünk hozzájuk, a szöveg is megvan, már csak el kell készíteni őket. Erről mindenképp külön bejegyzést szeretnék majd hozni. Legkésőbb február vége március elején szeretnénk eljuttatni a meghívókat, így nagyon kevés időnk van rá. Még jó, hogy nem kell rengeteg db-ot legyártani, de abból is két féle kell.

A karikagyűrűink kiválasztása még folyamatban van, igazából itt jött ki, hogy annyira nem egyforma az ízlésünk, de hát azt ígérték ahol szeretnénk megcsináltatni, hogy a közös elképzeléseinknek is eleget tudnak tenni, így biztos megtaláljuk mindkettőnk számára az igazit.

Nagy bánatomra nem lesz templomi esküvőnk, de szinte mindenben én döntök, Zsolti, csak helyesel vagy nemet mond, de ezt így beszéltük meg, így érezzük tökéletesnek a dolgot. Úgyhogy templomban isten színe előtt nem mondjuk ki az igent.De ettől függetlenül szerintünk egy nagyszerű esküvőt fogunk megálmodni.

A polgári szertartásunk is a X. kerületben lesz ugyan úgy, mint a lagzi helyszíne, tegnap voltunk az anyakönyvezetőnél megbeszéltük mi, hogy legyen, felvette az adatokat és megkaptuk a papírt, hogy hivatalosan is házasságot kívánunk kötni. Annyira jó érzés és elmondhatatlan boldogság.Valami más valami mélyebb dolog, mint gondoltuk. Már csak a rendezvény szervezőjükkel kell pontosan leegyeztetni mit, hogy szeretnénk. 
 
Ami kell a bejelentkezéshez: személyi igazolvány, lakcímkártya és a születési anyakönyvi kivonat. Itt rengeteget aggódtam ugyanis nem tudtam kell ezen új, de ha épp állapotban van az eredeti, akkor nem kell kérni egy másolatot belőle.

A ceremóniára a zenéket is kiválasztottuk már, ezt is régebben így már csak egy zenét kell választanunk mégpedig várakozó zenét.

A kis létszám miatt vőfélyt nem fogadunk, de próbálunk majd felejthetetlen esküvőt szervezni feladataink még nincsenek így azok után kutatok majd nagyon. 
Dj-nk lesz, nem zenekarunk ennek nagyon konkrét oka van, nem szerettünk volna élő zenét, hisz nem vagyunk a mulatós fajta. De erről is egy későbbi bejegyzésben.

Dísz, színek és virágok: A színek azok a bordó-fehér körül fognak forogni, még nem egyeztettünk pontosan az étteremmel erről, hogy amit elképzeltünk, hogy valósítható meg. De remélem minden sikerül úgy, ahogy szeretnénk.

A fotós egy nagyon kedves barátom lesz így ennek a költségei sem fognak a felhők felett járni. Szeretném a készülődétől egészen az est végéig megörökíteni a nagy napunkat.

A torta kinézetében van már elképzelés, de pontos méret íz még nem dőlt el. Így ez is várat magára.

A menyasszonyi ruhám még nincs meg ennek sok oka van erről, majd ha már meglesz a nagy ő, akkor írok bővében.

Koszorúslányok: 1db koszorúslányom lesz, mégpedig a húgom nála rettegek a ruha kiválasztása miatt, jobban, mint a saját ruhám miatt. Remélem minden rendben fog zajlani, illetve a neki szánt feladatokat is szépen fogja teljesíteni. 
 
Smink/haj: Egyenlőre semmi elképzelésem nincs egyikről sem, sem, hogy ki készítse őket sem arról, hogy milyen legyen. De előbb azt akarjuk eldönteni, hogy hol lesz a készülődés.
A körmeimet, ha meg tudom addig stabilan növeszteni, akkor az lesz kilakkozva, ha nem akkor szeretnék erre az alkalomra majd gél lakkot.

A nászutat eldöntöttük, hogy hol szeretnénk megejteni, de az lehet nem az esküvő évében lesz megejtve.

Táncoktatásra is kell járnunk, de még azt sem tudom, hogy hova. Szeretnénk majd egy szép nyitó táncot, de az is annyira bonyolult, így mindenképp oktatóhoz kell majd mennünk. Ha tudtok valami jó tanárt akkor ne tartsátok magatokban.

A ruhám miután nincs meg, így a kiegészítőim is varrnak magukra, a fehérneműt mondjuk, lehet, előre beszerzem, azzal is megkönnyítve a próbálást :)

A menü összeállítása már megvan, csak le kell fixálni miből hány főre kérünk, az ital külön lesz, vinni fogjuk a röviditalt, mert így olcsóbbra fog kijönni.

Menyecske ruha, jegyes fotózás még egyikhez sincs ötletem, az utóbbit szeretném, de nem vagyok benne biztos, hogy lesz.

A köszönőajándékunk eredetileg 5 szem cukrozott mandula lett volna, de találtunk valami sokkal jobbat és személyesebbet.

A következő bejegyzésekben: lesznek tippek, a ruháról, meghívóról, vendéglistáról, szolgáltatókról, hajról/sminkről stb. stb-ről fogok írni. Egyszóval mindenről, ami egy esküvőhöz kell. A következő bejegyzésekben: lesznek tippek, a ruháról, meghívóról, vendéglistáról, szolgáltatókról, hajról/sminkről stb. stb-ről fogok írni. Egyszóval mindenről, ami egy esküvőhöz kell.

Tehát lesz 5 hónap az életünkben, ami a szervezésről a készülődésről szól, szeretném, ha ti is a részesei lennétek a mi nagy napunknak és a felkészülésnek, ezért ha érdekel, ez a téma iratkozz fel a blogra.

2 megjegyzés:

  1. Sokkal jobb, hogy hamarabb lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az biztos, csak sok munka van vele. De erről szeretnék rendszeresen írni, remélem lesz akit érdekel :)

      Törlés