2016. február 25., csütörtök

Ara születik| Az esküvői meghívó DIY


Sziasztok! Miután kiosztottuk a meghívókat így úgy gondoltam megmutatom azt, hogy nekünk milyen lett illetve egy kicsit írok a meghívókról mik is ezek mire, jók milyenek lehetnek stb. stb. 



Nehéz eldönteni már az elején, hogy milyen legyen hány oldalas, milyen színű mi legyen benne? Mi van akkor, ha nem akarom meghívni minden vendéget a vacsorára. Szalagos legyen, több színű legyen, vagy teljesen egyszínűből legyen. Legyen, benne idézet vagy ne legyen?


A meghívóban sok mindennek kell szerepelnie, de ezek közül a legfontosabbak:

A házasságkötésünk időpontja, helyszíne (polgári és templomi)
A pontos címe
A szertartás kezdeti időpontja
A vacsora helyszíne és címe és ennek időpontja.
Nászajándék lista

Ha ezek benne vannak, már nagyot hibázni nem tudunk. Az egész meghívó szövegnél próbáljunk egyszerűek, de lényegre törőek, lenni. Hisz a meghívónk arra szolgál, hogy tudassuk a meghívottakkal, a szándékunkat, megnevezzük az időpontot és a helyszínt ahol kimondjuk, az igent illetve meghívjuk a vendégeinket eme jeles eseményre.

Lehet a meghívó kinézete teljesen eltérő az esküvő színvilágától, vagy lehet megegyező. Én az utóbbit tartom jobb ötletnek, mert így egy kis betekintést kapnak a vendégek. Hisz általában ez az első, amivel a vendégek találkoznak. Lehet saját kezűleg is készíteni illetve rendelni is. Különféle oldalakról.
 
Mi úgy döntöttünk teljesen mi csináljuk meg a meghívókat. Így egy egyszerűbb letisztultabb, de mégis elegáns darab mellett döntöttünk. Most ennek az elkészítését láthatjátok:
A mi meghívónkhoz nem kellett sok minden. Egy szép karton, 25mm széles bordó szaténszalag fehér papír, nyomtató, sniccer, vonalzó és rengeteg türelem.

Nehezítésnek mi nem a/4 es lapot vettünk, hanem teljes nagy kartont így ebből kezdtük el leszabni a kb. 21X14,8 cm es lapokat. Ami hát valljuk be nem kis munka volt. 

Utána, ha leszabtuk az általunk kitalált szöveget elkezdtük megszerkeszteni. Majd kinyomtattuk egy Fehér papírra. A legegyszerűbb úgy megszerkeszteni, hogy már a kis téglalapokat is körülbelül 6-6 cm-el kisebbre nyomtatod (szélesség) mint maga a meghívód lesz.

Ezután visszatértünk a kartonunkhoz, ahol elsőre lemértük a lap közepét ez kb. 10.5cm volt utána a két szélén karcoltunk egy vonalat kb. 6cmre úgy hogy a két hajtóka pont középen találkozzon.


 
Száma a hajtásoknál középen vágj a szalagodnak megfelelő rést Majd a hajtókánk szélén is ismételd meg ugyan ezt a két vágást. Ezzel meg tudjuk csinálni a szalag útját a masnikhoz. 




Szépen elkezdhetjük ezek után felragasztani a meghívó szövegünkkel ellátott kis papírokat a meghívó közepébe. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a szalagozás

1-1 meghívóhoz körülbelül 60cm szalag szükséges, ha mindet levágtuk, vagy égessük meg egy kicsit a végét, vagy egy átlátszó körömlakk segítségével fixáljuk, hogy ne tudjon lebomlani. Kezdhetjük a szalag befűzést a réseken. Én nehezebbre gondoltam, de nem olyan bonyolult átfűzni a pici réseken a szalagot.







Utána jön a legbonyolultabb művelet a masni megkötése. Ha készen vagyunk, mehet egy borítékba és kész is az átadásra :)


Nektek hogy tetszik?

6 megjegyzés:

  1. Szép ez a bordó szalag. Nektek aztán van türelmetek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak 25db meghívót kellett legyártani nem volt olyan nagy munka. Bár azért 2-3 napba így is beletelt :)

      Törlés
  2. Én is készítettem egy ugyanilyen meghívót az esküvőnk előtt (http://www.niksbox.com/2013/11/diy-wedding-invitation-eskuvoi-meghivo.html), csak én texturáltabb papírt használtam. De végül egy másik fazon mellett döntöttem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen az ötlet tőled jött, illetve külföldi oldalakon is láttam sőt pinteresten is hasonlót és ezért döntötütnk e mellett. egy beszólás jött rá, de rajta kívül mindenkinek tetszett :) Sőt már meg is kaptam kollégától azt, hogy biztos rengeteget költöttünk rá. Mire ezt megcsinálták nekünk :)

      Törlés
    2. Egy 2kedves" vendégünk, igen leszólta. :S

      Törlés