2016. február 16., kedd

Ara születik| Esküvői menükártya saját kezüleg



Sziasztok! Nagyon fel gyorsult az idő ezért én is felpörögtem és elkezdtem egyre aktívabban gyártani a saját készítésű dolgokat az esküvőre. Ami azt jelenti, hogy ismételten egy DIY bejegyzést láthattok, ma éppen a Menüháromszögünket fogom megmutatni.


Kétféle típussal találkoztam eddig az életem során az egyik a hengeres verzió a másik pedig a háromszög alakú. (Ezek azok, amiket az asztalon középre tudtok elhelyezni) Van egy harmadik féle is, ami a tányérba kerül, ebből minden vendég kap. Nekem a második és a harmadik verzió tetszik leginkább. 

Bár a henger alakú miután általában pausz papírból készül így középe egy mécsest téve hangulatos dekorációként is szolgál.

Az első és a második verziónál 3 oldallal kell számolni a második variációnál (háromszög) jobban kijönnek az oldalak. A három hasábunkon, az információ, a menü és itallap kerül.

A harmadik variációnál két oldalasra tervezzük, az egyiken a menü a másik oldalán pedig az itallap szerepeljen.

Akkor nézzük, hogy mi melyiket választottuk és ahhoz mi is kell

Karton, ami nálam 36X21cm volt
Ragasztó
Sniccer
Három féle hasáb papír, ami 10X20Cm
Szalag
Ragasztópisztoly

Első lépésnél kivágjuk a megfelelő méretű kartont, bekarcoljuk a hasábokat, figyelve hogy az egyik oldalon egy centis hajtókát hagyunk (ezzel tudjuk összefogni a háromszögünket.

A hajtókát hozzáragasztjuk belülről a háromszögünk oldalához ezzel elkészítettük a háromszög alapunkat.

Jöhet a ráragasztás én szépen sorban haladtam, elsőnek a főlapot ragasztottam mindre utána egyesével az ital lapot illetve a menülapot.


Ha ezzel megvagyunk, jöhet a masni gyártás. Egy megfelelő méretű szalagot középre rakunk egy pötty ragasztót és két oldalról ráhajtjuk, Majd utána a közepére rakunk egy csík szalagot hátul ráragasztva.

A szalagot körbefogatjuk, a háromszögön odaragasztjuk, majd az előlap közepére odaragasztjuk a masninkat és el is készültünk vele.

3 megjegyzés:

  1. Szép elegáns lett!
    Mi ugyan nyáron voltunk esküvőn, de ettük amit kaptunk, nagy tálakon volt kitéve a kaja, lehetett szedni magunknak, finom volt, csak kevés.
    Kb. este 8-kor kezdődött a vacsora, akkor hazavittük a gyerekeket, mert eldőltek volna az asztalnál, mire vége lett volna a vacsinak, ők nem vettek részt rajta. Az volt a szerencse, hogy helyben voltunk, idegen városban mehettünk volna mi is velük vagy alhattak volna két összetolt széken, mint a többi gyerek. Azért elgondolkoztam, hogy volt aki nem jött el, és még így is minden kaja elfogyott, ki volt centizve, pedig nem zabálós nálunk senki, leszámítva a két unokaöcsémet, de még ők sem ettek sokat akkor, mert hát nem illik. Ha meg inni akartunk, oda kellett menni a bárpulthoz. Ha tortát akartunk, sorba kellett állni a tortánál, vágtál magadnak :) A tortába befizetni kellett, a pár rendelte. Ez ilyen csináld magad esküvő volt :)
    Most megyünk ismét esküvőre, nem tudom, milyen lesz, valószínű éttermes, lagzi nélkül, semmi flanc, csak szűk körű, de a szűk család is 30 fő :) Legalább összegyűlünk időnként, ilyen alkalmakkor :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én próbálok a kisgyerekeseknek is helyet biztosítani, ahol le tudják majd tenni aludni őket. De nehéz szervezni, hogy mindenkinek jó legyen. De igyekszem kirakosgatni a posztokat :)

      Törlés
    2. Mindenkinek a kedvére nem tudsz tenni és a gyerek elsősorban a szülő dolga, én úgy hiszem, neki kell felmérni, hogy mit bír a gyerek, vagy mit nem. Lehet elvinni, otthon hagyni, korábban távozni. A mieink ilyen korán alvók, a többiek rohangáltak 10-kor :)

      Törlés