2016. október 31., hétfő

Saját otthon folyamatban| A tökéletes lakás megtalálása



Sziasztok!

Miután kiderült, hogy kisbabát várunk és bejelentettük elég hamar rá kellett jönnünk, hogy saját otthon után kell néznünk. Különböző okok miatt, de ezt nem szeretném részletezni. Ebben a bejegyzés sorozatban a saját otthonunk megtalálásától a hitel ügyintézésen át a felújításon keresztül a beköltözésig mindent megszeretnék osztani egyfajta segítség és vissza emlékezés képen. Viszont előfordulhat, hogy ezeken túl is lesz majd még bejegyzés ezen a címen.

Tartsatok velünk a különköltözésünk rögös útjain.

Mikor tudtuk, hogy körülbelül Max mennyiért tudunk lakást nézni első körben ellátogattunk pár bankba hitel ajánlatot kérni. A Fundamenta illetve az Erste bank maradt a listán, de erről majd később.  Július elején elkezdtem keresgélni az árkategóriának és a kritériumijainknak megfelelő lakást találtam is párat így útnak indultunk megnézni 2-3mat nézhettünk meg. Az elsőbe beleszerettünk, de úgy éreztük, hogy még nézzünk lakást. Nyert a szerelem első látásra és július 27-én megkötöttük az első adásvételi szerződésünket. Kifizettük a foglalót mentünk is a Fundamentába a hitelt igényelni. Ez sem ment annyira zökkenő mentesen, de egy két hiánypótlás és kiakadás után végre letéti számlára került a felvett összeg. Aminek persze van nem kevés díja, de hát ez is feltétel így nyeltünk és fizettünk. Az Erste bankba is mentünk volna a CSOK-ot igényelni ahol kiderült, hogy hát ez nem úgy megy, hogy megvan a szerződés és igényled, hitelig érvény stb. stb. kell ahhoz, hogy egyáltalán beadhasd a kérelmet. Amit nagy nehezen sikerült augusztus 31-én beadnunk. A mai napig nem született még döntés nem a mi hibánkból konkrétan az élő fába is belekötnek, vagy ha abba nem tudnak, akkor valamit még kitalálnak így lett a napokban a 3. adásvételi szerződésünk leadása. Ami egy csomó utána járás idő és idegeskedés, de ha kell a pénz, akkor tűrjél…

A lakást elkezdtük felújítani, teljes villanyvezeték csere, ablak csere és festés, ezekről is hozok majd bejegyzést előtte utána fotókat. Illetve lassan talán utalják végre a pénzt és birtokba vehetjük az ingatlant akkor lesz költözéses berendezős dekorálós stb. stb. bejegyzés is.
Tartsatok velünk, remélem hamarosan valahol a lakás kulcsunkkal pózolós képet láthattok.

*kép forrása google

4 megjegyzés:

  1. Elvileg tök egyszerű dolog a hiteligénylés, gyakorlatilag pl. nem említenek meg pár infót, te meg várj, míg elbírálják, jaa, nem ülnek rajta. Nálunk két hét után derült ki, hogy azért nem utalják, mert az kellene, hogy mindkettőnk fizetése abba a bankba érkezzen. Jó, mi, hogy találjuk ki ezt magunktól??? A nevemet is elírták és még a buta (nem tudom, mit mondjak rá) ügyintéző kikérte magának, hogy ő ezt mind kézzel írja le, nem tud mindenre figyelni. Mégis mivel mással kellene, ez a dolga, ha én elírok valamit, elnézést kérek és kijavítom. Ah, csak felhúzom magam. Minden jót és nyugit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen elvileg minden egyszerű. Nem örülök, hogy ti is megjártátok. Mondjuk a hitel része az csak 160ezer forintunkba került mármint az ügyvéd, közjegyző nélkül amit ki kellett fizetnünk, mert a hitelfolyósítási díjat 2szer fizetteték ki.Mi a CSOK-kal szívunk de remélem a héten már valami bíztató információt kapunk és nem valami újabb hiánypótlást.

      Törlés
    2. Nálunk még szocpolnak hívták és be is vállaltuk két gyerekre, a meglepetés az volt, hogy az nem számított önerőnek és még a teljesítés után is maradt az állam jelzáloga csak úgy a lakáson.

      Törlés
    3. Az úgy szép, ha elfelejtették leszedni, nekünk ugye 2 jelzálog is lesz rajta :S

      Törlés