2014. június 20., péntek

1 lecke Az arctisztítás

Sziasztok!

Kezdjük is az első leckével, ami nem másról fog szólni, mint az arc tisztításról. A sminkelésben és a minden napi életben 3 lépés nagyon fontos, hogy miért...?
 
Mivel napjainkban már az utcán sétálva is megtapadhatnak különböző baktériumok az arcunkon, ezért sminkelés előtt mindig szükség van arc tisztítása, mely 3 egyszerű lépésből áll. 





1. Lépés: Tisztítás
Arc tej
Az első és legfontosabb lépés az arc tej használata. Fogjunk egy vatta pamacsot tegyünk rá egy keveset az arc tejből és alaposan töröljük át vele az arcunkat.  Gondosan ügyeljünk rá, hogy a haj vonalánál is alaposan megtisztítsuk bőrünket, illetve a T-vonalat (homlok, orr, áll) is gondosan töröljük át.
Én ezt használom:  Rival de loop clean & care arc tisztító tej

illetve az avon szemfestéklemosóját:


Arc radírozás
A bőr radírok használata azért fontos, mert ezek segítenek eltávolítani a mélyebb szennyeződőseket, illetve az elhalt hám sejteket. A börradírozás után az arc élénkebb színű és élettel telibb lesz, továbbá a bőr jobban magába fogja majd tudni szívni a jótékony hatású hidratáló krémeket.

Én ezt használom: jelenleg semmit (ha változik mindenképp módosítom)

2. Lépés: Tonizálás
A tonizálás rendkívül fontos az arc bőröd karban tartásában. Használj egy könnyű tonikot az arcodra, mely nem szárítja a bőröd, de nem is zsírosodik tőle. Mindig alkohol mentes tonikot használj. Ebből is vigyél fel egy keveset egy smink lemosó vattára, és menj vele végig arc bőrödön. Ha ezzel megvagy, jöhet az utolsó lépés.

Én ezt használom: jelenleg semmit (ha változik mindenképp módosítom) 

 3. Lépés: Hidratálás
Válassz magadnak egy hidratáló krémet, mely nem nehéz, és könnyen beszívja a bőröd. Körkörös mozdulatokkal kend vele át az arc bőrödet, és ha ezt már teljesen beszívta, jöhet a sminkelés!


Az említett termékekből, termék tesztek várhatóak! 
A következő lecke a Smink ecsetekről fog szólni, a mellékelt képek az én általam használt ecsetekből lesznek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése