2016. november 16., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kapcsolatok



A mai VKP bejegyzés egy kicsit lelkisre fog sikerülni előre is elnézést kérek miatta, de úgy érzem, ha már olyan téma, amiről amúgy is akartam írni máshogy más formában akkor ide kikívánkozik a véleményem és az érzéseim is.  A kapcsolatok téma elég tág értelmet nyer, lehet benne a baráti, családi vagy bármilyen kapcsolatról írni. Én most a baráti és családi kapcsolatokról fogok írni.




Aki régebb óta követ azok tudhatják, hogy nem sok baráttal áldott meg a sors, sajnos mindig mindenkiben csalódnom kell. Legutoljára, legalábbis amikor azt hittem, hogy a legutolsó az tavaly májusban ért a legjobb barátomban való csalódás mikor kiderült, hogy hetek óta hazudozott, és akire váltig állította, hogy nincs köztük semmi és ne gondoljam már túl a dolgot hisz csak egy nagyon távoli barát ma már a felesége, hát erről ennyit. Őt nagyon nehezen dolgoztam fel, mindent tudott rólam és én is azt hittem, hogy tudok mindent róla, ha kellett mentem és ő is nagyon sokat segített nekem, tehát ez nem érdek barátság volt, csak valahogy vége lett ennyi túléltem.

A következő csalódások az esküvő utáni időszakban értek. Amikor meghívod azt a pár barátodat az esküvődre, akik vannak, és azt hiszed, hogy mennyire jó barátok, majd szépen gyorsan leépülnek. Nem tudom mi kellett hozzá az, hogy férjhez mentem vagy az, hogy állapotos lettem, de elkeserítő, hogy ennyit ér az évek óta tartó szoros barátság. Ha én nem kerestem őket, akkor ők engem nem, majd egyszerűen meguntam, hogy mindig én futok, utánuk itt pontosan 3 emberről van szó, mind fáj, de ez van, túlélem. Mára ott tartok, hogy 1 barátom sincs, itthon ülök egyedül. Pedig milyen jó is lett volna, ha az egyik közülük, még ha csak havi egyszer, de eljön velem egy kis sétára hamár itt lakik a szomszédban, talán nem fordultam volna be teljesen nem éreztem volna egy szerencsétlen sz@rnak magam. Aki még egy terhességet sem tud probléma nélkül kihordani úgy, hogy a létező összes probléma ne jönne össze és ne lenne bezárva egy rohadt szobába, egy ágyba, mert nem csinálhat semmit.
Aztán jön a család, mikor kiderült a baba elég korán a 7. héten miután bevéreztem, nem úgy fogadták, mint ahogy arra mi számítottunk itt a szüleimen kívül úgy éreztem egy hatalmas szakadék került közém és egyes családtagok közé, akikkel vagyis egy családtaggal szorosabb lett a kapcsolatom és sokat változott, de fáj még a mai napig is, hogy így fogadták, hogy mi vagyunk a rosszak stb. stb.

Szépen lassan édesanyámmal is egyre jobban eltávolodtunk, felvette apámmal a kapcsolatot, amit én nem szívlelek hisz 3 éves koromban lelépett és más fontosabb lett neki, mint én, megkértem anyut, hogy semmit ne posztoljon rólam, mert nem akarom, hogy tudjon rólam az az „ember” bármit is ez nem sikerült és akkora szakadék van köztünk, hogy azt elmondani nem tudom. Fáj az, hogy nem áll mellettem a rosszban nem tud örülni a jónak, követelőzik, ha épp nem kap képet az unokájáról, akkor én vagyok a világ legrosszabb embere, hisz nem tudhatja, miért nem kap, pl. közeledik, a karácsony lehet azért nem kapott képet, mert abból akartam ajándékot csinálni. Mondjuk a kapcsolatom vele 10 éve nem tökéletes amióta megszületett a húgom én pedig a sorban az utolsó utáni lettem, úgy érzem, már senki nem szeret, azt érzem, senkinek nem vagyok fontos és egyedül vagyok, mint a kisujjam.

Úgy érzem tényleg csak egy kapcsolatom, vagyis két kapcsolatom működik jelenleg, a férjemmel való házastársi kapcsolat. Ami nem csak egy szimpla házasság, nekem ő a legjobb barátom a társam a másik felem. Illetve a kisfiúnkkal lévő kapcsolatom, nem tudom elmondani, mennyire jó érzés, amikor kommunikál velem, amikor beszélek hozzá, amikor megfogom a hasam és oda „úszik” az édesanyjához.
 Remélem, ha megszületik, pár kismamát találok, akivel akár csak egy kis sétára, de össze tudok futni, hisz tuti, hogy befogok golyózni a bezártságba, amit nem szeretnék, hisz a kisfiamnak szeretnék a legjobb barátja a számára legtökéletesebb édesanya lenni.

2 megjegyzés:

  1. Valahogy így vagyok én is, bár tény, hogy nagyon kevés időm lenne barátokra. Ami időm van, az a családé, magamé. Nem gondolkozok abban, hogy de jó lenne barátnővel moziba menni, mert ha végre van időm, akkor férjjel akarok mozizni, vásárolni, beülni valahová, mert máskor nincs idő.
    Kétszer költöztem is, tehát aki a szülővárosomban maradt, azokkal megszakadt a kapcsolat egy idő után, mert nem mentem haza, elmaradtak a mélek is, kivéve egy lányt. Másik kettő másik városból való, a fősulin találkoztunk, mindenki máshol él, mélek maradtak. Szomszédokkal akkor tudtam otthon összejárni, amikor otthon voltam és babáztam. Most hazaesek, házimunka, család van. Nemcsak nekem, neki is. Néha férj 1-1 haverja beesik este sörözni vagy ő megy el ide-oda. Nekem kell a magány is, pl. elviszi a gyereket is, hogy nyugiban tudjak házimunkázni vagy bármit csinálni. Ha anyám meglátogat, akkor rá is időt kell szánni.
    Nem értem, anyud UH-képet akar? Azt nem adják csak úgy, nem is értem, majd ha megszületik a baba, akkor lesz képe, azt lehet mutogatni, na de UH-képet. A legtöbb ember úgysem lát rajta semmit, főleg a 2 D-sen :D
    Á, ne is törődj ezzel, apám konkrétan nem örült az első gyereknek, közölte, hogy a gyerekkel sok a gond. Ő nem is vigyáz rá, nem is foglalkozik vele. Kb. annyi köze van az unokához, mint a másik papának, aki 11 éve halott.
    Vannak kismamaklubok és a játszón, orvosnál is tudsz barátkozni, majd később pedig a kis Roland barátainak a szüleivel is.
    Talán a sok otthonlét miatt, de úgy látom, hogy nagyon sötéten látod a dolgokat, hívd fel a barátnődet, beszélgess a szomszédokkal. Fura alkalmakkor születnek ismeretségek. Pl. amikor munkába jövök, akkor van mindig egy bácsi, akivel megállok beszélgetni, novemberig kint áll és virágot árul. A szomszédokkal sem árt jóban lenni, mert ha vigyázni kell majd Rolandra, jó, ha van kit ugrasztani, elsőként és a szomszédoknak szólok, pl. be tudom adni a gyereket, ha esik az eső és nem akarom rángatni őket. Vagy amikor nem tudtam lábra állni, hozták-vitték őket iskolába. Netezni szoktál? Kismamafórumokat nézel? Egy várandós nővel sokan barátságosak, biztos lesznek új barátaid nemsokára. A régiekkel, akinek nincs családja és karriert épített, hááát, elmondjuk, mit történtek velünk, de mivel nem ugyanabban a helyzetben vagyunk, nehéz a társalgás. Lehet, ez van a te barátnőiddel is? Azért próbálkozni érdemes, kicsit felvidítanak majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te sem vagy könnyebb helyzetben :( Igen az, hogy itthon vagyok már május óta nagyon betett lelkileg, úgy érzem néha, hogy tényleg senki nincs körülöttem és értelmetlen minden. De igyekszem ilyenkor figyelni a mozgásait azt, hogy mit csinál a pocakban és akkor jó. Illetve az új lakás felújítása is 98%ban az enyém így ha ott vagyok legalább kikapcsolok (már csak a babaszoba, wc, fürdő festése van hátra illetve az ajtók lefestése és kééész)

      Törlés