2017. január 5., csütörtök

Pocakos napló| A tökéletes babakocsi kiválasztásaA babakelengye listában van rengeteg hasznos és haszontalan dolog is, az utóbbit akkor fogjuk megtudni, hogyha már megvettük és soha az életbe nem nyúlunk hozzá. De mi van az alap baba felszerelésekkel, mint például a kiságy a szekrény és a babakocsi ebből talán a legnehezebb az utóbbi megvétele/kiválasztása ugyanis talán ez az egyik legdrágább és legfontosabb része az elkövetkezendő pár évünknek.


A babakocsi kiválasztása valljuk be néha nehezebb, mint egy autó megvásárlása, legalábbis mikor Férjem az autóját vette hasonló utána járás próbálgatás tesztelés vélemény olvasás után döntött. Hát valahogy a babakocsi vásárlás is így zajlott nálunk, csak most én vásároltam meg a „tökéletes” babakocsit. Ugyanis sajnos már most le kell szögeznem, nincs olyan babakocsi, ami minden igényünknek megfelel 100%-osan.

A babakocsink kiválasztása előtt hetekig nézegettem a véleményeket, utána olvastam a létező összes szóba jöhető babakocsinknak, a szóba jöhetők közül kipróbáltunk boltban párat tologattam emeltem stb. stb. Végül így esett a választásunk a Pierre Cardin PS682es típusú babakocsira. Ez a babakocsi egy 3 funkciós kocsi, így előre láthatólag ki fogja elégíteni azokat a szempontokat, amiket figyelembe vettünk illetve szeretnénk, hogy működjön. Valószínűleg lesz egy második része is a bejegyzésnek, ahol arról fogok írni, hogy bejöttek e a számításaink a kocsival kapcsolatban és Roland szereti e.

Nézzük mik, azok a pontok, amit a babakocsi vásárlás előtt jó szem előtt tartani még akkor is, ha nehéz.

1.       Rangsoroljuk a legfontosabb szempontokat
Ha számunkra az ár nagyon fontos, mert nincs végtelen keretünk rá, célszerű egy Max árral kezdeni a listát, utána jöhetnek a számunkra legfontosabbak, pl. legyen 3 funkciós, nagy kerekű, kicsire csukható stb. stb. Célszerű minden apróságot össze írni, hogy mit szeretnénk, hogy tudjon a babakocsi.
2.       Nincs tökéletes babakocsi
Az első pontból, illetve amit már írtam, tökéletes babakocsit nem fogunk találni. El kell fogadnunk, hogy olyan kocsit nem fogunk találni, ami minden elvárásunknak megfelel, sajnos még nem találták fel, vagy ha igen az olyan áron is van.
3.       Mire akarod használni a babakocsit?
Fontos eldönteni, hogy csak az autó csomagtartójába akarod bedobni és úgy elmenni vele vásárolni, vagy akár hosszú sétálásokat is tervezel vele, akár kirándulást vagy bármit. Ahhoz is igazítani kell magát a babakocsit, mert lehet az egyikre jó egy kis kerék, de a másikra már nem.

4.       Vehetünk használtan babakocsit?
Igen vehetünk, bevallom mi is úgy vettük, de teszteltük tologattuk minden alkatrészt mindent jó alaposan átnéztünk és használat előtt ki is mostuk a huzatát.
5.       Mindent ki kell próbálni
Mindenképp, próbáld ki, emeld fel mennyire nehéz, csukd össze, nyisd ki, próbáld ki az egyes elemeket, hogy tudod rárakni a vázra, tologasd. Kérd meg a férjed/párod, hogy ő is próbálja ki hisz elvileg mind a ketten használni fogjátok, lehet, ő olyat is észrevesz, amit te nem vagy fordítva..

6.       A kocsi méretei:
Érdemes vásárláshoz magaddal vinni az autódat, hogy bele fér ebbe az a csomagtartóba a kocsi, illetve ha igen akkor még fér, e mellé valami mondjuk egy nagybevásárlásnál. Illetve egy mérőszalagot is, amivel előtte lemérted a lifted nagyságát, ha van lift a házba, mert ha magasan laksz, és nem fér, be a liftbe akkor kénytelen leszel másikat venni. Illetve a mózeskosár megfelelő méretű e téli babáknak is, ha télre várod, vagy ha az első 6 hónapban beköszönt az overálos vastagon öltöztetős időszak el e fér benne kényelmesen a gyerkőc. A sportrész háttámlája elég széles e hogy kényelmes legyen. Én még vittem magammal 3 másfél literes vizet és azt beleraktam a kocsi különböző részeibe és úgy próbáltam megemelni, mert ugye a babának a súlyát is bele kell kalkulálni a babakocsi emelésébe, aki egyre súlyosabb lesz.

(képek forrása google.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése