2016. január 25., hétfő

Ara születik: Menyasszonyi ruhapróba avagy hogyan találd meg álmaid ruháját 3. rész

Sziasztok!

Ma végre meg tudom írni az Ara születik 3. részét, nagyon vártam már, hogy erről tudjak írni csak egy pici szomorúságom, van, hogy azt a ruhát nem mutathatom, meg amit kiválasztottam a nagy Ő-t ugyanis tartom azt a hagyományt, hogy a vőlegény csak az esküvő napján láthatja a ruhát. De csapjunk is bele a ruhapróbás és az álom ruhás bejegyzésünkbe.
Nyilván egy menyasszonynak rengeteg dologra kell figyelnie, hogy passzoljon, hogy tökéletes legyen a nagy napon. Ez alól a menyasszonyi ruha sem kivétel, viszont szerintem a leges legnehezebb dolgunk az egész esküvői hajcihő alatt a ruha kiválasztása. Ugyanis Ennek a ruhának egy az egyben az a lényege, hogy a te szépségedet mutassa meg, azt hogy te milyen szép vagy azon a napon. Ha nem a nagy őt hozod el akár kölcsönözve akár megvásárolva, hanem egy szép ruhát, amin nem érzed, hogy igazán te vagy az egész napodra ráteszi a bélyegét, sőt az utána lévő vissza emlékezésekre is. Hisz ez a nap az életünkben egy nagyon nagy vízválasztó.


A ruhapróba előtt:
Nagyon sok mindenre kell ilyenkor is figyelni, a legfontosabb az, hogy megtaláld azt a fazont/ fazonokat, amilyeneket fel szeretnél próbálni, megnézegethetsz magazinokat, interneten szalonok oldalát stb., stb. de legyen fogalmad arról, hogy körülbelül milyen ruhát szeretnél felpróbálni majd.

Amire jó még figyelni, hogy az esküvői ruhafoglalás általában január-februárban indul be, így itt lehet, nehezebben kapsz majd időpontot egy ruha próbára.
Nem csak azt kell megtalálnunk, ami mi, vagyunk, hanem azt az arany középutat, ami nekünk és a leendő férjednek is tetszeni fogsz, mert ha neki nem tetszik az a fajta ruha, amit te meg akarsz, vásárolni vagy ki akarsz kölcsönözni akkor kompromisszumot, kell kötni.

Ha már tudod, hogy milyet szeretnél, tudod, a párodnak mi tetszik, akkor jöhet a szalon felkutatás. Egy napra akár több próbát is betervezhetsz, de ez azért ne haladja meg a napi 2-3 szalont hisz egy próba általában 1-2 órát vesz igénybe. Kivételt képeztem ez alól, de erre majd később rátérünk.

Mit vigyél magaddal és mire figyelj?
Víz legyen nálad, mert fárasztó és kimerítő körút egy ruhapróba, ha tudod, vidd magaddal a cipőd vagy egy hasonló sarkú cipőt, mint amiben lenni szeretnél, teljesen másképp áll a ruha egy lapos és egy magasabb sarkú cipőben. Pánt nélküli melltartó lehetőleg fehér. Ha van olyan kiegészítőd, amid már megvan és viselni szeretnéd azt is bátran vidd el magaddal. A legfontosabb vigyél magaddal egy olyan embert, akiben megbízol és egy fényképezőgépet. Sok szalonban engedik már a fotózást. Ne viselj nagyon sok sminket, mert össze kenheted vele a ruhákat és ennek nem nagyon örülnek a szalonban.




Ha megérkeztél utána általában az eladó hölgyek megkérdezik, hogy van, ezen elképzelésed, ha van, akkor mond el nekik, én rögtön 4db ruhával mentem, amit fel szerettem volna próbálni ebből kettő sikerült is. Próbálj, fel mimnél több fazonú ruhát ugyanis lehet, az a fazon, amit nem is gondoltál tökéletesen fog állni rajtad. Ha rajtad van, egy ruha ezekre figyelj, tudsz e benne mozogni, kényelmes e mindenhol, le tudsz benne ülni? El tudod e képzelni magad benne a nagy napon, látod e, ahogy vonulsz végig a vendégek előtt?

Én vásároltam a ruhát, a Boglárka szalonból, egy teljesen új ruhát, amit előttem csak egyszer próbáltak fel.

 


 A ruha rajtam és az eredeti képen


Édesanyámmal és a 9 éves húgommal mentem, az utóbbiról annyit kell tudni, hogy az egészet úgy utálta, ahogy van és nem akarta, hogy férjhez menjek, mert elveszít. Mikor így hármasban beléptünk, találtam egy ruhát rögtön az ajtóból, amit mondtam is, hogy fel kell próbálnom. Az eladó hölgy ragaszkodott, hogy próbáljam fel az elképzeléseimet először. Az elsőben úgy éreztem magam, mint egy kismama ezt láthatjátok fentebb. Nem volt az igazi. A második ruha, ami lentebb van már tetszett mind a kettő egy A vonalú ruha, anyura szép volt a derék és csípő része ő kicsit megdobogtatta a szívem, bár kép alapján nagyon összenyomott pedig nem vagyok egy magas, de mégis nagyon alacsonynak tűntem benne.


Akkor a hölgy mondta, hogy jó most jöhet a ruha, feladta rám és igen ő az én ruhám… Láttam magam Zsolti mellett az anyakönyvezetőnél ragyogtam és könnyben volt a szemem. Anyukámat kérdeztem ő annyit mondott „nem mondok, semmit nem akarlak befolyásolni” Húgom arcán is rajta volt, hogy igen ez az a ruha. Kértem, hogy hozzanak hozzá kiegészítőket, mikor a fátylat, a nyakéket rám adták akkor ránéztem anyura és annyit mondtam, hogy megvan ő lesz az. Anyukám szeme könnyes volt. (Mint ahogy most nekem is, ahogy ezeket a sorokat írom) De már csak 116 nap és ti is láthatjátok a ruhámat:)


Ma megyünk Zsoltinak öltönyt nézni, hát remélem nála is ilyen nagy sikerrel zárjuk.

Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja azt a ruhát, ami ő, ami neki a legszebb.








5 megjegyzés:

  1. Na, most már tényleg kíváncsi vagyok, még 116 nap :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is nagyon várom már. Bár nagyon sok minden van még, de izgulok, hogy mit fog szólni hozzá Zsoltim

      Törlés
  2. Hűű, az a második ruha nagyon hűűű. :)
    Várom a képeket! ( Az én ruhám is már otthon lapul és nagyon nagyon imádom. :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Izgalmas nagyon ez az időszak, mikor lesz a nagy nap?

      Törlés
    2. 06.25 :) Kicsit még odébb van, de nekem már csak cipő kell. :)

      Törlés