2016. március 1., kedd

DIY| Nyuszis füzér húsvétra

Sziasztok! 
Tavaly nagyon lemaradtam a húsvéti készülődéssel, de ez idén változni fog, így nagyon korán elkezdtem a dekorációk gyártását, ebből szeretnék mutatni nektek egy nagyon egyszerű nyuszis dekorációt, amit akárhova feltehetsz mert egy girlandot fogunk készíteni. Lássuk is gyorsan:)



  
Kellékek és eszközök a nyuszikhoz:
- színes papírok (én sima fehér kartont használtam)
- ceruza
- olló
- cérna
- cellux
- ragasztó
- vatta pamacs/fonal

Elkészítés:
A sablonunkat nyomtassuk ki, majd vágjuk körbe, ha a sablonunkkal megvagyunk, akkor jöhet a hosszadalmas munka első fázisa, rajzoljuk körbe a sablonunkat, ahány nyuszit szeretnénk annyiszor.

Utána jön a legtöbb időt elvevő mozzanat, mégpedig a nyuszik kivágása, itt érdemes apránként haladni, hogy szép legyen a nyuszi. Ha megvagyunk a kivágással jöhet a következő lépés.


Ha megvannak a nyuszik, akkor jöhet is a farkincák felragasztása. Amihez én pici pomponokat gyártottam, miután fehér a nyuszim jobban kiemelkedjen.

Ha készen vagyunk a farkinca felragasztásával akkor jöhet a füzér elkészítése amihez lemérjük a cérnánkat és elkezdjük a celluxszal egymástól egyenlő távolságra felragasztani. Csinálhatjuk akár egymás alá felragasztva vagy egymás mellé ragasztva is. Mind a kétfélén jól mutat. 

Nekem nagyon tetszik ez a dekoráció mert tényleg egyszerű nem kerül sok pénzbe de nagyon mutatós. 





4 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon ötletes, mindenképp kipróbálom! Vár egy díj itt: http://meliaandmylife.blogspot.hu/2016/03/dorothy-blog-award.html :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hétvégén olvasható lesz a blogon :)

      Törlés
  2. Jópofa :) Hú, nálam még fent van a karácsonyi dekoráció, tegnap láttam meg, egy füzért fentfelejtettem. Nekem az a bajom, hogy hová tegyem a sok alkotást, amit hazahoznak oviból, iskolából :) De legalább színes a lakás :) Anyós egy kerti bokorra szokott műanyag tojásokat akasztani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ablakon nálunk is fent volt még a karácsonyi dekoráció :)

      Törlés