2016. március 11., péntek

Ara születik| Az esküvői nyitótáncról



Sziasztok! Ma egy olyan témáról fogok nektek írni, ami egyre elterjedtebb, vagyis egy új fajtája a humoros vicces tánc. Mégpedig az esküvői nyitótánc. Rengeteg féle tánc található az interneten ennek nagy része már az előbb említett verzióban készül, de hogy mégis mi ez a tánc és miért jó bővebben leírom.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez a tánc arról szól, hogy még egy plusz teher legyen a pár számára, vagy éppen mutogassa azt, hogy ő mit tud, vagy mit nem tud, szögezzük le azt, hogy ennek a nyitótáncnak egy szimbóluma van. Mégpedig az, hogy a Friss házasok táncolva lépnek be új, közös életükbe, a tánccal fejezik ki az összetartozásukat.







Maga a Bécsi keringő egy tradicionális esküvői tánc, ami nélkül a nyitótáncot egy évtizede el sem tudott volna képzelni az ember. A keringő könnyed, méltóságteljes szép és elegáns tánc. Az utóbbi időben egyre elterjedtebb az egyedi koreográfiáknak köszönhetően a humoros vicces tánc. Amivel a saját személyiségünket is ki tudjuk fejezni. Ugyan akkor mi ezt nem tudtuk elképzelni magunkon éppen ezért nálunk marad a hagyományos keringő. Arra viszont figyeljünk, hogy ne másnak akarjunk megfelelni, hanem saját magunknak. Mi is megkaptuk a minek táncoltok. Hát azért, hogy táncolva lépjünk a közös életükbe.

Maga a tánc betanulása nagyon sok mindentől függ, de leginkább a pár tánctudásától. Ha nem érezzük, magunkat profi táncosnak akkor mindenképp adjunk időt a tánc betanulására. Van olyan pár, akinek elég 3-4 óra, de mi nem ezek közé tartoztunk. Mi már egy hónapja tanuljuk, a táncot már csak finomítgatunk rajta és gyakoroljuk. De azt kell, hogy mondjam, ezek azok a pillanatok azok, amikor mi megéljük azt, hogy csak magunk vagyunk és boldogok és mindentől mentesek. Annyira jó ez a heti 2X1óra, hogy azt el sem hiszitek. Jó fárasztó munka után és néha nincs kedvünk. Akkor csak 40percet táncolunk, amíg úgy érezzük, hogy ez a mi pillanatunk.






És ahogy egy tánctanár mondta: „Ha hibáztok is akkor is mosolyogjatok, senki nem azt fogja nézni, hogy nézd ott rosszul léptek. Hanem azt, hogy de gyönyörűek és milyen csodásan összhangban vannak”



*képek: mennyegzolap.hu

2 megjegyzés: