2017. január 4., szerda

Roland napló| Ilyen lett a babaszoba




Bevallom az egész költözés, jövő tervezés, lakásberendezés falszín stb. stb. alatt a legnagyobb izgalmat és ráfordítást a babaszoba jelentette. Ezt az egy helységet tervezgettem hónapokig gondolkodtam mi milyen színű legyen mit hova helyezzek el, mire megszületett a „remekmű”. Szeretném nektek is megmutatni, hátha kaptok egy kis inspirációt illetve egy kicsit büszkélkedni is szeretnék, hisz az egész szobát mi a férjemmel csináltuk.


Eredetileg ilyen volt a szoba
Teljesen egyedül szerettem volna, de mire eljutottunk a babaszobáig az erőm kifogyott így egyedül már nem mertem bevállalni. A bútorokban biztos voltam, hogy fehér színt szeretnék, valahogy nekem nem jönnek be ezek a barna színű bútorok. Így nagy keresgélés után megtaláltam a számunkra tökéletes baba bútorokat. A kiegészítők sokkal nagyobb fejtörést okoztak és még nincs is 100%ig kész, de folyamatban van a beszerzésük/ csinosítgatásuk.


Az első kérdés már a szoba színénél felmerült, milyen is legyen igazából. Az eredeti tervel ellentétben A Poli Farbe festékek közül a Fekete Tulipánt választottuk, ami egy grafit szürke színre hasonlít. Miután lefestettük (javarészt az én kezeimnek köszönhető) teljesen kiemelkedett a fehérre festett radiátor és az új ablak színe. Így tudtam, hogy nagyon jól döntöttünk a színt illetően. Lehet sokaknak sötét, de szerettünk volna egy különleges, de unisex színt választani.

Már maga az ajtó is híreszteli kié a szoba a táblácska miatt amit Anyósoméktól kaptunk ajándékba.






Az ajtón belépve balra található a babakád az állvánnyal. Elsőre nem tartottam fontosnak az állványt, de miután kiderült, hogy a fürdőszobánk nem hatalmas, illetve ha bent van a mosógép (amit máshová nem is tudnánk tenni) nem férünk oda normálisan fürdetni. A kád egy egyszerű 100cm piskóta kád benne sok macival, remélem, szeret majd benne fürdeni. 


Mellette egy éjjeli szekrény az éjszakai fénnyel, ami egy só lámpa, nem szerettem volna tipikus babás lámpát meg a só lámpának rengeteg jó tulajdonsága van. Illetve a szoptatós fotellal. Utóbbit sokan feleslegesnek mondjuk főleg, ha van kanapé vagy valami, amin megtudod szoptatni a babát, nekünk van a nappaliban, de nem szeretném napközben sem hurcolászni, illetve ha vendégek jönnek, akkor a kis sarkunkban zárt ajtó mögött azt csinálunk, amit akarunk. 


 A falon az egyik kedvenc dekor polcom található abból is mind a 3 méret, ami annyira feldobja ezt az oldalt, hogy azt el sem tudom mondani, imádom a maga egyszerűségével. Aki ilyenen gondolkodik, annak szívből ajánlom a butoraim.hu weboldalt ugyanis sokkal, de sokkal olcsóbban lehet hozzájutni, mint bárhol máshol. 




Éjjeli szekrény: Mőbelix
Szoptatós fotel: IKEA: Pello fotel
Dekor polc: Bútoraim.hu









Az Ablak alá került a játszó szőnyegünk, ami egy nagyon egyszerű kis szőnyeg, de pont ez tetszett meg benne, a játékok rajta cserélhetőek. Magára az ablakra egy világoskék függöny került, amire még lehet, kerül valami kis dekoráció, de egyelőre még jó így. Elé került a szobaszőnyeg, amin, majd ha nagyobb lesz, tudunk autókázni is. 


 Függöny: Mőbelix
Játszószőnyeg: facebook
Szőnyeg: IKEA





Az ágy mellett lett elhelyezve a pelenkázó szekrény, ami egy polcos szekrény csak átalakítható pelenkázó szekrénnyé nekem nagyon tetszik ez a megoldás, mert a későbbiekben játék tárolónak is lehet majd használni. Ezt különben az ikeából szereztük be.


A ruhás szekrénye szintén Ikeás darab, ami már telis tele van pakolva a ruháival. Ezeknek a tetejére fog elkészülni a gömblámpafüzére, ami picit hosszadalmasabb folyamat, mint gondoltam, de előbb utóbb meglesz.




A bejárattól jobbra található a kiságyunk, ami egy Klups Paula ágy ágynemű tartóval. Benne Ikeás rácsvédő és még amíg nincs benne a tulajdonosa itt várja Zsiri az első kabalája illetve egy kis maci az árzabálóval. A légzés figyelőt is beüzemeltük már, borzalmas hangja van én sosem szeretném hallani.

Mellette található az Ikeában vásárolt szennyes tartónk, az ajándékba kapott tárolós ülőkés puffunk ami egy csudiszép tűzoltó autó. 







A falra eredetileg nem terveztünk semmit, majd elkezdtem töprengeni azon, hogy valami mégis kéne, de miután sötét lett a fal így nem találtam megfelelő falmatricát. Egészen addig, amíg a Katicamatrica oldalára nem bukkantam ugyanis rengeteg féle foszforeszkálós matricából válogathatunk. Itt már láthattátok a felhelyezését a matricának illetve egy kis infót róla. Így a falat az univerzum díszíti. Amit úgy érzem, hogy kevés lett a szobába így be kell majd szereznem még egy szettet, hogy igazán szép legyen a szoba.

A plafonra egy ufó lámpa került kék színben, aminek nincs hatalmas fénye, de az esti fürdetésnél pont jól szuperál



1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a szoba! A fotel szerintem nagyon hasznos, később is jó lesz belekuporodni olvasgatni. A szőnyeg nálunk életmentő volt úgy 3 hós kortól, remekül elvolt vele a kisfiúnk fél órát is. Amikor sokat volt padlón, egy szivacs puzzleszőnyegre terítettem plédet, nálunk elég hideg a padló. Jaj egy halványan derengő fény még most is jó lenne nekünk is, nemcsak pelenkázáshoz, hanem később is, ha szeret fénynél elaludni Roland.

    VálaszTörlés