2015. március 23., hétfő

TESZT| Tényleg csodaszer a citromfű tea?

Sziasztok!

Mint látjátok ma is egy termék tesztet hoztam, ami igazából nem olyan termék amit magunkra kenünk vagy amitől szépek leszünk. Hanem egy tea tesztelést hoztam nektek, ami igazából nem is annyira teszt, csak már elég rég óta iszom, hogy eltudjam róla mondani a véleményem.


"Gyógyhatásai
Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, idegnyugtatásra, ideges eredetű szívpanaszokra használjuk. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.
A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát.
Felhasználása
Gyógyteáját forrázással készítjük. Idegnyugtatásra, depresszióra naponta 2-3 csészével ihatnak belőle étkezések között. Ez a tea ne legyen túl erős, egy csapott teáskanálnyi teafű elég 2,5 dl vízhez. Görcsös, ideges hányás esetén apránként elkortyolgatva kell egy csészével meginni belőle. Vízhajtásra reggel éhgyomorra egy csészével igyunk.
Megfázás, influenza esetén izzasztásra használható-ágyban fekve forrón kell ilyenkor meginni belőle legalább két csészével egymás után. Emésztésjavításra étkezés előtt fogyasszanak belőle egy csészényit. Ha alvási problémákra isszuk, este lefekvés előtt tanácsos egy langyos csésze teát elkortyolgatni.
Tinktúra: napi 3×10 csepp oldja a feszültséget, enyhe fokú depressziót szüntet.
Külsőleg is használhatjuk daganatokra, zúzódásokra és reumatikus fájdalmakra is. Úgy készítjük, hogy a közvetlenül virágzás előtt leszedett citromfüvet összevágjuk fél-egycentis darabokra, egy befőttesüveget teleteszünk az így összevágott fűvel, és leöntjük gabonaszesszel. Két hétig szobahőmérsékleten érleljük, naponta egyszer felrázzuk, utána leszűrjük. A citromfű tinktúra két évig eltartható hatóanyag veszteség nélkül. Ezzel a tinktúrával óvatosan dörzsöljük be a daganatot, a zúzódást. A tinktúrába mártott gézzel köthetjük be a reumás végtagokat.
Külsőleg sebfertőtlenítésre, övsömörre, daganatokra, zúzódásra, reumatikus fájdalomra bedörzsölőként használjuk a teáját.
Illóolaj tartalma miatt a kozmetikai ipar is használja." (gyogytea.hu)

Írok kicsit arról, hogy mikor és miért kezdtem el lenni: A tavaly év vége rengeteg stresszel járt a munkahelyen. Nem volt biztos, hogy meghosszabbítják a szerződésem, emelett rengeteg munka volt amit meg kellett csinálni. Ugyan akkor benyeltem valami szép kis vírust, így sajnos betegállományba kellett lennem. A vírus + stressz legyengítette a gyomromat olyan szinten, hogy minden nap küzdöttem azzal, hogy olyan érzés volt a gyomromban mintha szögesdróttal akarnák belülről szétfeszíteni. Mára ez már egy fokkal jobb, bár egy teljes kivizsgálást tervezek :) Ennél a pontnál, amikor sírva keltem sírva feküdtem, jött a döntés meg kell oldani a stressz részét. Miután nyugtatót nem akartam szedni, így a természetes gyógymódhoz nyúltam mégpedig a Citrom fű teához. 

Akkor igazából kétnaponta naponta mikor mennyi időm volt úgy ittam, de használt, nem azt mondom, hogy tökéletes volt, de nyugodtabb lettem. Így sikerült a gyomromat is kicsit jobb kerékvágásba terelni, ami azért nagy szó :)

Bár itt még nem éreztem úgy, hogy egy csodaszer, hisz nem lettem 100%ig nyugodt, de eljött az autó balesetünk. Amit még mai napig nem dolgoztam fel... de itt látom már a csoda teának a hatását. 

A napi rituálém úgy néz ki, hogy 9-10 körül felmelegítem a bögre vizemet, beleteszem a tea füvet lefedve hagyom kb 5 percig állni, kinyomom a filtert ez mehet a szemétbe. Majd utána 1 kanál cukrot rakok bele (ez elhagyható, de nekem kell bele bár iható lenne cukor nélkül is) majd jól összekeverem, és kb fél óra alatt elkortyolgatom. Amit tapasztalok az az, hogy sokkal nyugodtabb vagyok nem idegesítem fel annyira magam. A hatása lehet tovább tart mint az, hogy felszállok a buszra hazafelé de onnantól kezdve erőteljesen elő jön rajtam a pánik, a félelem. Egész addig úgy járok mint egy paranoiás amíg be nem zárom a kaput magam mögött. 

Folyamatosan rémálmokkal küzdök, mindig újra élem a balesetet álomba, sokszor sírva riadok fel. Ha nem iszom este közvetlenül lefekvés előtt a teából akkor 20-30szor is megismétlődik, ha iszom akkor óránként felriadok mindig a csattanásra. 

Miután ilyen hosszúra sikeredett a bejegyzés kimerem jelenteni NEKEM csodaszer a citrom fú tea!

Nektek van valami tapasztalatotok vele kapcsolatban mint ideg nyugtató, vagy vízhajtó?

7 megjegyzés:

  1. Nekem nem használt, de az remek, hogy neked bevált. Azért óránként kelni is borzasztó.

    VálaszTörlés
  2. Hát jobb mint amikor óra 10, 32, 54, 13... néztem az órát közben sírva :) Kezdem látni a fényt az alagút végén. Te mást kipróbáltál esetleg ami mondjuk bevált?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kamillateát és DM-es valeriánát, de egyik sem jött be, úgy látszik, ezek nem hatnak rám.

      Törlés
    2. A valeriánát nem mertem kipróbálni, mert azt írták, hogy függőséget okozhat :( Sajnálom, hogy nem találtál még semmit, ha találok valamit még akkor mindenképp írok majd róla :)

      Törlés
    3. A HOVA kapszula is nyugtató állítólag, azt nem próbáltam.

      Törlés
  3. Én is lelkesen iszom a citromfüvet, a lelkemre és a gyomromra is jó a hatása. Szeretem az illatát is, és a meleg folyadék mindenképpen jót tesz. Én is próbálkoztam már HOVA-val és homeopátiás "nyugtatóval" is, de kevés sikerrel.
    Azt hiszem, ilyenkor valami komolyabb terápia kellene, vagy elmenni pszichológushoz/kineziológushoz (amelyikben hiszel:-)), és/vagy otthon relaxálni valami technika segítségével. Sajnos ilyeneket sosem csináltam... De nekem volt, amikor az is segítséget jelentett, ha jól kisírtam magam valaki vállán. Egy nagy sírás jól levezeti a feszültséget. A legvacakabb lelkiállapotom egy olyan helyzetben volt, amikor már sírni sem tudtam. Ijesztő volt, hazamentem iszonyú feszülten, hogy most magamra csukom az ajtót és kisírom magam, aztán nem ment.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sírással nincs gond minden nap/ éjjel megteszem. Napi 2 bögre "kényeztetés" tényleg jó hatással van. Az szörnyű amikor már sírni se tudunk :(

      Törlés