2019. július 12., péntek

RECEPT| Babacsinta kicsit nagyobbaknak

A család odáig van a palacsintáért így elég gyakran készül a sima verziója. Viszont nem volt kedvem most a hagyományoshoz és elég régóta gondolkodtam már a hagyományos Babapalacsinta készítésén.Így elérkezett az idő, hogy megcsináljam egy kicsit nagyobbaknak való verziót ami egyébként tökéletes a tojás bevezetésére is, ha elhagysz belőle egy hozzávalót!




Hozzávalók:

3db banán
3db tojás
9 púpos kanál liszt
kevés tej

Egy kézimixer táljába beletesszük a banánokat ráütjük a tojásokat majd elkezdjük összemixelni, majd apránként hozzáadjuk a lisztet miközben tovább mixeljük. 
Én egy kis tejjel lazítok mindig rajta, de ezt ki is hagyhatjuk ha nem szeretnénk akkor kevesebb lisztet tegyünk bele és így eheti olyan baba is, akinek nincs bevezetve még a tej. Tovább mixeljük és el is készültünk a tésztával. 

 Jöhet a sütés, az első sütés alá beolajozom mint a sima palacsintát de utána én már nem vacakolok ezzel. A masszát két kis kör alakba öntöm a turmixból egyenesen a serpenyőből. Így két kisebb kört kapok amit a gyerekek könnyen megtudnak enni. Vastagabb lesz a tészta mint a sima palacsintának. A fordítással vigyázni kell széteshet de ha kellően átsült az egyik oldala akkor nem lesz probléma. 



Mi tejszínhabbal és egy kis friss gyümölcsel esszük, Viki csak gyümölcsöt kap még mellé. Amit szeretek benne, hogy összesen két darab mosatlanom lesz és pillanatok alatt megvan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése