2019. július 9., kedd

Utazzunk gyerekekkel| Útközbeni átvészelés

Életünk első négyesben eltöltött nyaralásán vettünk részt, vagyis már a második, mert Mezőkövesden már voltunk négyeseb/hatosban. Viszont itt nem voltak velünk nagyszülők így mindent nekünk kellett megoldanunk. Mielőtt a teljes beszámolót elolvasnátok/ látnátok erről az utazásról. A pihenésünk felvezetéseként bemutatnám, hogyan tudjuk könnyebbé és elviselhetővé tenni az utazást a gyermekeinknek és természetesen magunknak is. 

Az első amit tudnotok kell, hogy egy két éves és egy majdnem egy éves gyermekkel utaztunk. Mind a két gyermekünkkel első perctől kezdve utaztunk rövidebb és hosszabb távon. A legelején mind a két gyermekünkkel elég nehéz volt az utazás, mára azért már sokkal egyszerűbb. Az etetéseket alvásokat nagyon nehéz néha össze egyeztetni, viszont már van egy kis tapasztalatom így úgy gondoltam megosztom veletek azokat a dolgokat amiket a gyermekeinknél bevetjük amikor kicsit hosszabb időre utazunk például ezen a Szegedi úton is.

A csomagolás is nagy kihívást okozhat sokaknak arról is hozok majd egy bejegyzést, de most csak az utazás részére térek ki, hisz van akinek ez is nagy gondot okozhat. Nézzük mi mit viszünk magunkkal út közben, hogyan oldjuk meg a gyermekeink lefoglalását.



1. Játékok

Roland általában autókkal játszik mivel az a nagy kedvence. Illetve a kedvenc alvós pajtásunk "Pandu" jön velünk. Vikinek még amit Roland kapott kis játék tehén ami már nem zenél, illetve cumilánc is. Ezek az alap dolgok amik mindig velünk vannak, ha utazunk. Ezen kívül lehet vinni magunkkal rajzolásra alkalmas lehetőségeket. 



2.Inni és enni való

Talán a játéknál is fontosabb az a rágcsálni való és az inni való. Hisz biztosan ilyenkor éheznek meg vagy lesznek nagyon szomjasak. Illetve minél hosszabb útra megyünk annál fontosabb a fojadék fogyasztás. Vikivel még hadilábon állunk az ivással, de próbálkozunk. Háztartási kekszet mindig viszek magammal a Cibi újraszalvéta segítségével, illetve mind a két gyermek kapott 1-1 zárható nasi tartót ez bárhol nagy segítségünkre lehet. Viki imádja a pufit, Rolandnak teljesen mindegy mit kap a kekszet is megeszi a pufit vagy bármit. Neki már beszoktam tenni 1-2 müzli szeletet is, vagy pedig tasakos pürét ezt mind a ketten előszeretettel fogyasztják.


3. Cumi

Igen sajnos mind a ketten cumiznak, na jó Vikinek csak alváshoz kell leginkább, de Roland nem túlságosan kompatibilis a leszoktatással. Vagyis nagyon szépen indultunk majd jött a krupp és borított mindent. De igyekszünk nem mindig odaadni, csak ha már nagyon vészes a helyzet. Ha még cumiztok akkor érdemes minden gyereknek cumi láncra rögzíteni, vagy ha nem akkor tartalék cumit vinni, mert tuti a legforgalmasabb legkiszámíthatatlanabb pillanatban repül elérhetetlen helyre a cumi.



4. Pelenka

Ha még pelusosak vagytok akkor minimum 2db pelenka/ gyerekkel számoljatok pluszban, ha szobatiszták akkor egy bilit azért vigyetek magatokkal, mert lehet olyan helyen jön rájuk a dolguk ahol nem tudtok azonnal wc-be rohanni és így megkönnyíthetitek a saját életeteket is.


5. Váltóruha

Bármi történhet, leihatja leeheti magát baleset történhetett ami  miatt célszerű egy szett váltó ruhával készülni. Ez akár lehet a bőröndből kivett plusz tartalék ruha is.




  6. Nedves törlőkendő 

Egy igazán jolly joker termék, hisz ha véletlen összekoszolják magukat akkor is meg/le tudjuk törölni őket, vagy ha elesnek akkor a kezüket, vagy tisztába tevésnél is használhatjuk. 




Mi ezekkel készülünk minden alkalommal az utazásra, igyekszünk alvás időben indulni így ha nem is mindketten de az egyikük biztosan elalszik. Ha tudtok ti is ehhez igazítsátok az indulást. Ami még jó praktika az, az hogy minden legyen össze készítve teljesen, max a hűtős dolgokat tegyétek indulás előtt a csomagba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése