2016. március 8., kedd

Ara születik| Ültetőkártyáink készítése



Sziasztok! Elkészültek az ültető kártyáink is így úgy éreztem elérkezett az a pillanat is, hogy ezeket is bemutassam, vagyis abból egy darabnak az elkészítését a nevek miatt nem gondoltam, hogy mindenkiét be kéne mutatnom. Nem volt olyan nehéz, mint amilyenre gondoltam, de azért elszórakoztam vele egy ideig.


Rengeteg féle verzió közül választhatunk. De hogy miért is van szükség eme kis apróságra?


Réges régen az egész esküvő két külön helyen történt, egy a vőlegény családjánál egy pedig a menyasszonyénál, külön ünnepelt a két család. A templomban is két külön oldalon ültek, illetve ha a lakodalom véletlenül egy helyszínen volt, akkor is külön oldalon ültek. Manapság már ez a hagyomány nem él és a vendégek együtt vacsoráznak. Éppen ezért kell valami, ami segít, nekik irányt mutatni mégis ki hol ül.

Mi is kerüljön az ültető kártyára, erre mindenki rávágja, hogy a név, de nem ilyen egyszerű, rákerülhet a keresztneve, teljes neve, monogramja, vagy, ahogy én/mi szólítjuk? Vagy akár a beceneve is. Ezt mi döntjük, el melyiket szeretnénk. Mi maradtunk a teljes neveknél. 


Mivel már a vendégek megvannak, jöhet a saját kártyáink illetve a főasztalhoz tartozó kártyák, rá lehet írni, hogy menyasszony, vőlegény, tanú, örömapa, örömanya, de ez nagyon személytelen. Ezért mi úgy oldjuk meg, hogy a nevek alá oda kerül a titulusa. Az enyémen gondosan a férjezett nevem szerepel majd.


Sőt a szolgáltatóknak is lesz saját kártyája, amin a nevük alatt ott fog szerepelni a fotós, hangteknikus, dj felirat is. Úgy gondolom, ettől még jobban úgy érzik, hogy számítunk rájuk és örülünk, hogy ott vannak.

És akkor lássuk, hogyan készült a mi ültető kártyáink.

 



Először is kellő darabszámban levágtunk 10X10es kockákat. Ha ezzel megvagyunk, akkor a nehezén már túl vagyunk. Utána kezdjük el középen végigkarcolni az egyik irányba ezzel megalkotva a tető alakot. Ha megvagyunk, vele tegyük félre.


Nyomtassuk ki a ráragasztani kívánt neveket kimérve én  Wordben szerkesztettem egy táblázatot és abba irkáltam bele a neveket. Majd vágjuk szépen ki őket.


Ezután jöhet a ráragasztás ez is egy kis időbe telik, de megéri. Itt vigyázzunk, nehogy minden ragasztós legyen illetve, hogy a betűk ne kenődjenek el. Én vonalzó segítségével simítottam rá.


Utána jöhet a szalag levágása 12cm es nagyságúra vágtam le. Utána jöhetett a pici masnik legyártása, na, itt sikeresen megégettem párszor a kezem.

 



A 12cm es szalagunkat hátul középen odaragasztottam mindegyiknél majd következő lépésként a másik szárát is ráragasztottam. 


Ha ezzel megvagyunk, akkor már kész az alapja az ültető kártyánknak, a közepére felkerültek a masnik és már csak arra várnak, hogy a méltó helyükre kerülhessenek.




Nektek, hogy tetszik?

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki! Úgy emlékszem, legutóbbi esküvőn külön ült a násznép két része, ami jó ötlet volt, mert őket ismertük :) Sima kártya volt, semmi masni meg szalag.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi szerettünk volna egy kis pluszt adni, hogy még személyesebb legyen

      Törlés