2016. március 14., hétfő

Ara születik|Köszönőajándékok 1 felvonás DIY


Sziasztok! Ma a mi köszönetajándékunk csomagolását mutatom meg, ugyanis egyelőre a tartalmát nem szeretném megmutatni, erről majd videó összefoglalót fogok, csinálni az esküvő napján abban fogjátok elsőnek látni mit is rejt a dobozka. Van olyan vendég, aki szokta olvasni a blogot így nem szeretném előre lelőni a meglepetés örömét.


Nézzük mi is pontosan ez a köszönetajándék: Más néven emlékajándék, ami már évezredek óta hagyomány a régi időkben az ifjú pár 5 szem mandulát adott a vendégüknek, aminek mind az öt jelentése egy egy jelképet jelent mégpedig: termékenység, hosszú élet, jólét, boldogság és az egészség. A mandulákat mai napig szokták adni a vendégeknek, Tüll vagy organza tasakokba csomagolva. 


Amit mi magunk is elkészíthetünk pár perces procedúra.



De manapság egyre több féle ajándékközül választhatunk, mint például: 

Mézeskalács az ifjú pár nevével vagy monogramjával, vagy felhasználhatjuk ültető kártyának is, amire akkor a vendég nevét írhatjuk.
A mandulát kiválthatjuk díszkövekkel is a dekoráció színeinek megfelelően
Gyertyák feliratozva erre is van már rengeteg DIY praktika
Hűtő mágnes
Bon-bon, csoki, cukor, fürdőkristály, fürdőgolyó, pálinka, méz, lekvár
Egyedi címkés csokoládé
Névre szóló poháralátét
Buborékfújó


Akkor nézzük a kis doboz gyártását, ha már így belemerültünk a témába és már tudjuk, hogy mire is való és mik lehetnek a köszönetajándékok. 

Hozzávalók:
Kartonpapír
Ceruza
Sablon
sniccer és olló
Ragasztó
Szalag
Matrica a doboz lezárására
Illetve maga az ajándék






Első lépésként felrajzoljuk a sablont a kartonra én 27szer rajzoltam körbe. Majd utána szépen egyesével kivágtam, szerintem ez a lépés volt a leghosszabb, mert vigyázva óvatosan haladtam, sehol ne sérüljön a doboz.



Ha ezzel elkészültünk, akkor utána jöhet az a lépés, hogy bekarcoljuk a hajtás vonalakat itt szépen pontosan precízen dolgozzunk, mert egy pici hiba és a dobozunk ferde lesz.
 



 Miután minden doboznak megvan, a hajtásvonala utána elkezdhetjük összehajtani a kis füleket beragasztózva, hajtsuk össze.




Ha megvagyunk, rejtsük el benne az ajándékot és a kis matricával ragasszuk le, utána kössük, rá a szalagot csináljunk egy szép masnit és készen is vagyunk.

Kicsit időigényes, de teljesen saját kezű és szívből jön. 


Nem mellesleg olcsóbb is mintha boltban vettük volna.
 

4 megjegyzés:

  1. Kedves ajándék, ilyet még nem tapasztaltam élőben, ti aztán mindenre gondoltok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó :) Nekünk egyedi címkés csokijaink voltak, bár mi rendeltük, de én készítettem a címke mintáját. Ma már én is valami diy-t alkotnék. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csokin mi is gondolkodtunk, de nem az amit még nem árulok el, hogy mi :)

      Törlés