2019. május 7., kedd

RECEPT| Csirkefalatok fokhagymás-tejfölös bundában

ISmét egy receptet hoztam nektek, elég sokszor készítjük mivel könnyű gyors és nem kell hozzá sok minden. Illetve sokféle körettel tálalható. Ha már minden be van vezetve és eszik falatokat akkor igazán jó gyermekmenü opció is. Rolinak nagyon bejön.




Hozzávalók:
  • 1kg csirkemell filé
  •  liszt a forgatáshoz
  •  olaj a sütéshez
Bundához:
  • 2 nagy tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
  • 4 púpos ek tejföl
  • 3 jó púpos ek liszt
  •  
  • Elkészítése:
    A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
    Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
    Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Tipp:

    Ismét bundás csirke készült, mégpedig tejfölös kabátot kapott, amibe fokhagyma is került. Puha, szaftos hús, vékony bevonat, ízletes fogás.
    Mivel a kicsi nagyon szereti, ezért színes zöldségeket kínáltam hozzá, hátha valamilyen csoda folytán a nagyobbik is kedvet kap hozzá. Hát, nem jött be. De a csirke elfogyott.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése