2019. június 4., kedd

TIPP| Napozás Okosan

Eléggé beleástam magam a témába már, főleg, hogy sikerült az egyetlen napsütéses napon jól leégnünk. Így fontosnak tartom, hogy beszéljünk a háttér információkról is illetve adjak pár tippet. A napvédelem már egész kisgyermekkorban fontos szerepet kell, hogy játszon és nem csak nyáron hanem az év minden napján.



Az UVB sugarak felelősek általában a bőr leégéséért, míg az UVA sugarak amik mélyebben jutnak a bőrbe, jelentős szerepük van a bőr öregedésében.  Reggel 10 és délután 4 óra közt van a legmagasabb sugárzás. Az árnyékban is érnek minket a sugara, így arra is kell figyelnünk. 

Az SPF azaz a fényvédő faktorszám mutatja meg, hogy az adott termék mennyire képes ellenállni az UVB sugaraknak. Az UVA védő faktor avagy az UVAPF értékeknek legalább a fényvédő faktorszám egy-harmadának kell lennie és egy kerek UVA logó jelzi a csomagoláson.

Már az utcára kimenetel előtt 15 perccel be kell kennünk magunkat így mire kiérünk biztosan hatni fog. Illetve minden fürdőzés után kenjük be újra magunkat mert lemosódik a védelem még ha a termék azt is igéri, hogy nem. Inkább vegyünk több napvédő terméket mint egyszer károsítsuk a bőrünket.

Én/ a gyerekek idén az Oriflame termékeit fogjuk használni a férjem pedig egy korábbi posztban látott DM-es sajátmárkás speciálisan napallergiásoknak való terméket használ már most is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése