2015. március 4., szerda

Álláskeresés az önéletrajzon át az interjúig

Sziasztok!



Valahogy kitört belőlem, hogy erről írnom kell egy bejegyzést. 1 éve és 3 hónapja vagyok a Kormányhivatalban titkárnőként. Most kerestünk a volt kollégám helyére egy embert, aki átveszi az ő helyét, mint úthatósági ügyintéző. Na, kérem szépen amilyen önéletrajzokkal és interjúkkal találkoztunk vérlázító. A csapból is ez folyik, mit hogyan és mit ne. Hát úgy érzem én is megírom tapasztalataim alapján.


Érettségi után 200helyre küldtem el az önéletrajzomat, egyetlen egy helyről kaptam nemleges választ. Igen nagyon idegesítő, mert még csak ember számba sem vettek, vagy lehet el sem olvasták az önéletrajzomat. Borzalmas érzés tényleg úgy várni a semmire. Egyszer anyukám hívott, hogy szerzett állást, holnap 9re menjek állás interjúra. Emlékszem mennyire ideges voltam De felvettek, igaz csak 2-3 évre, de van munkám. Ma megtudtam a kedves főnökömtől, hogy senki mást nem is kerestek erre az állásra, amit én boldogan fogadtam el.  

De kezdjük is a mostani kolléga keresési mizériánkat.

Február 23-án kikerült az állás hirdetési pályázat, pontos leírással, mi lesz a feladat, Február 28-áig lehetett beküldeni az pályázatokat. Ami 1db önéletrajzot 1db motivációs levelet, és az egyéb dolgokat tartalmazta. Ebből jött 62db. igen egy hét alatt ennyi érkezett be. 

Kezdjük is az önéletrajzzal: 
Mit kell tartalmaznia egy önéletrajznak?
·         Személyes adatok és elérhetőség
·         Karrier célok
·         Végzettség, kurzusok és külföldi tanulmányok
·         Szakmai tapasztalat (időben visszafelé haladva)
·         Nyelvtudás (fontosabb a tudás szintje, mint a vizsga megléte)
·         Számítógépes ismeretek
·         Egyéb készségek, tudás, bizonyítványok és engedélyek
·         Jogosítvány
Forrás: http://www.grafton.hu 
A személyes adatok mindegyikben szerepeltek, volt körülbelül 25-30 önéletrajz, amibe fénykép se került. Amikor egy fénykép nagyon sokat számít. Amiben volt fénykép ott is rengeteg olyan volt, ami valamilyen pózolós valami rikító színű ruhában, nem szemből stb. stb. Pedig a legeslegelső, amit megnézünk az pont a kép. 

 Karrier célok, na, itt rengetegen nem is a mi pályázatunkra adták be az önéletrajzot, pedig itt KB csak  2 szót kellett volna kijavítaniuk. Rengeteg jogász stb. stb. jelentkezett úthatósági ügyintézőnek.

Nyelvtudásnál, ha a legmagasabb nyelvvizsgád van, ne részletezd alatta, hogy minek felel meg.

Ami a legfontosabb az elérhetőséget tüntesd fel, ne az emailba hanem magába az önéletrajzodba. 


6embert választottunk ki a mai napra állás interjúra. 

Nézzük ennek a főbb "feladatait"

Öltözködés:
  • ne legyen kihívó az öltözéked, ne viselj miniszoknyát, ne legyen mélyen dekoltált, se áttetsző a blúzod
  • ne viselj rikító, figyelemfelkeltő színeket, maradj a szürke, fehér, fekete, bézs, barna és föld színeknél
  • kerüld a mintás anyagokat
  • ne vegyél fel extrém magassarkút, se nyitott lábbelit
  • visszafogott, kevés sminket viselj
  • a hajad legyen rendezett, ne lógjon a szemedbe, az arcodba
  • a körmeidet ne lakkozd feltűnő színekkel
  • Ne farmernadrág, farmering, farmerkabátba menj


Még néhány észrevétel, amit az interjúztatóink elkövettek:

 1. NE Késs! Légy ott minimum 5-10 perccel hamarabb. Negyedóra késés már ráveti a bélyegét az egész interjúra, hátránnyal indulsz
2. Nem tudod milyen állásra hívtak be hebegsz, habogsz
3. Normálisan mutatkozz be
4. Leülsz tárgyalni ne, terpeszkedj el mintha már 1000 éve ismernétek egymást, és, hú de laza vagyok
5. A fényképre az önéletrajzba figyelj nagyon oda
6. próbálj összeszedett mondatokat mondani. Még ha nagyon ideges vagy, akkor is törekedj arra, hogy azt érezzék te vagy a legjobb. És igen így is kell hozzá állni.

A pályázóknak sok sikert kívánok. Remélem, mindenki hamarosan megtalálja a számára tökéletes munkát.

31 megjegyzés:

  1. Jó kis bejegyzés! :) Sajnos sokan tényleg nem tudják, hogy hogy kell megírni egy önéletrajzot, ami pedig az egyik legfontosabb lenne egy álláskereső számára.
    Csupán egy apró észrevételem lenne: kicsit kérlek jobban ügyelj a helyesírásra. Nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de egy blog minőségébe szerintem ez is beletartozik. Egyébként tetszik a blogod, sok sikert továbbra is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen, most úgy teljesen kiakadtam, mert olyan alap dolgokon bukott el 4 jelentkező, hogy az hihetetlen. Igyekszem a helyesírásra figyelni. (Használom is az ellenőrzőt, most kivételesen nem ellenőriztettem le még egyszer, mert munkába írtam, nem kifogás vagy semmi ilyen)

      Köszönöm még egyszer a véleményed

      Törlés
  2. Barbi, mi az az út hatósági ügyintéző?
    Egyebkent nem kell minden cv-be foto, csak ha kifejezetten kerik. diszkriminacio, ha foto alapjan valogatnak.....
    Engem erdekelne, hogy min buktak el a mai palyazok. A jogaszokkal mi a baj, ha hozzatok jelentkeznek? Vagy volt keres, higy inkabb csak kozepfoku vegzettseggel jelentkezzenek az allasra?
    " a munkaba" irtam is sajnos helytelen nyelvtanilag :(
    Irhatnal meg errol a folyamatrol, h nalatok mikent zajlik, hol volt meghirdetve, hany koros interjuztatas megy.... Titkarnokent mik a feladataid? Csak egy fonokod van? Hogy zajlik bent egy napod? :) szoval sok erdekessegrol irhatnal, biztosan sokan olvasnak erdeklodve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítom a hibákat ahogy haza értem :)
      Akkor írok majd egy saját munkámról bejegyzést is mert hiába fárasztó IMÁDOM (egy hetemet írnám majd le akkor, mert mást csinálok mostanság hétfőtől szerdáig és csütörtök pénteken :)
      A kiválasztás után (ami 16-áig kell értesíteni leírom majd, hogy miért ő és miért éppen ő a nyerő.
      Kifejezetten írva volt, hogy fényképes önéletrajz kell. A buktató az annyi volt a képekben, hogy ahol már kitekeredve pózolós képet küldött, azon tovább mentünk. Jogászokat azért nem is hívtunk be, mert a mi feladatkörünkbe (ami az útépítésekhez engedélyeztetés) nem jogi dolog, más osztálynak pl átküldtünk 1-2 ilyen önéletrajzot, mert náluk úgy gondoltuk esélyesebb lehet mint nálunk.

      Törlés
  3. Ne haragudj, de írd át ezt a posztot, mert teli van hibákkal.
    A kép sehol sem kötelező, csak ha kérik.
    Az alap, hogy az önéletrajzot a meghirdetett munkára kell átszabni és fel kell készülni a cég tevékenységéből, ahová valaki jelentkezik.
    Lehet, megsértődsz, de te nem vagy rutinos álláskereső, anyud juttatott be egy céghez, egy éve dolgozol. Így kicsit hiteltelen nekem ez a cikk, bár vannak benne jó gondolatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyiból úgy érzem, hogy hiteles, hogy nem egy állás interjún voltam, végig mikor középiskolába jártam (estin) mellette folyamatosan kerestem az állásokat, 4-5 helyen voltam interjún. A bejegyzésemben azt írtam le, amit én fontosnak érzek és amit láttam, ez alatt az egy hét alatt. Úgy, hogy mi hirdettük meg. Nem úgy mint egy 1000 éve állást kereső. Több mint valószínű, hogy ezt a kört lefogom futni december környékén vagy jövőre, mert nem tudom, mikor jön vissza a hölgy akinek a helyén vagyok. Így miután édesanyám elsőnek magának kérdezte, hogy nincs e felvétel, és mondták hogy 2-3 évre van így anyu ajánlott engem ide. Ahova fel is vettek, mert egy 7 hónapos kismama (aki rengeteget volt betegállományba) helyettesítését meg kellett oldani.
      Nyugi nem sértődöm meg :)

      Törlés
    2. Örülök a válaszodnak.
      Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy van ember, aki nem is visz önéletrajzot interjúra :)
      Ha kismama helyére vettek fel, lehet, lesz még gyereke és tovább is maradhatsz, illetve lehet, hogy lesz addigra megüresedett státusz, mire visszamegy, én így dolgoztam több, mint 10 évet az első munkahelyemen!

      Törlés
    3. Tegnap illetve ma beszéltem pont a HR-esünkel, mondta nyáron felhívja, hogy mik a tervei, de pont átszervezés van a Kormányhivatalba, így még bármi lehet. Nagyon szeretek itt dolgozni, úgyhogy remélem sokáig tudok itt maradni. Igyekszem mindenkinek válaszolni, mert ez egy alap dolog szerintem. (nem mindig sikerül rögtön, de ahogy tudok igyekszem válaszolni)

      Törlés
  4. nagyon sok a helyesírási hibád, plusz a munkahelyed nevét is helytelenül írtad le. kérlek, ezekre figyelj, nagyon fontos a jó helyesírás, legalább annyira, mint egy jó önéletrajz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Javítottam, amit még találtam benne hibát. (Word + blogger helyesírás ellenőrzővel néztem át most 2-2 alkalommal)

      Törlés
  5. Kedves Barbi! Én azt szeretném megtudni, hogy milyen formában érdemes önéletrajzot beadni ? Tudom, hogy a kézzel írott a legklasszikusabb, de mi a helyzet, ha valaki csúnyán ír ? Illik-e gépeltet küldeni ? A másik pedig az Europass típusú önéletrajz, ami csak egy adatlap, ebből kifolyólag áttekinthetőbb(gondolom én :)) Mit javasolsz ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fanni! Hozzánk mindenki gépeltet adott be, több Europassos önéletrajz érkezett hozzánk. 1 motivációs levél volt ami kézzel volt megírva. Igazából tényleg áttekinthetőbb a felsorolásos. Abból írtuk ki a főbb információt a kiválogatásnál is. Írok majd a folyamatról illetve arról, hogy kit és miért illetve kiket és miért nem vettünk fel. Bár reggel lesz 100% döntés, de mindenki tudja már, hogy ki lesz a befutó.

      Törlés
  6. Barbi, koszi, hogy igyekszel! Latom, hogy mar javitottal is benne nehany hibat ;) nyilvan lehetne meg, de nem akarok a kakan is csomot keresni , mert orulok, hogy fejlodsz :)


    Fanni, nincs mar kezzel irott oneletrajz. Geppel irt, leggyakrabban Times New Roman betutipussal, 12-es betumeretben a korrekt es megfelelo. Ha kernek fotot, akkor a jobb felso sarokba kell beszerkeszteni egy ig.kep meretu fotot.
    Normalis helyeken az Europass oneletrajz gagyinak minosul, egyaltalan nem eroltetnem. Ha kernek mot.levelet, akkor azt is geppel meg kell irni, kiveve ha kezzel kerik a grafologiai elemzes miatt, egyebkent semmit sem irunk kezirassal.
    CV-re nem irunk datumot es nem irjuk ala. Mindig az adott munkahelynek, munkakornek megfeleloen testreszabjuk. Nagy vonalakban ennyi :) ja es altalanos iskolat nem irjuk a tanulmanyokba, csak kozepiskolatol kezdjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem fejlődni, mert az én érdekem is, hogy jobb legyek :) Nagyon szépen köszönöm ez nagyon jól esett tőled :)

      Törlés
  7. Fényképet nem kérhetnek, és pl a kor feltüntetése sem kötelező a személyes adatoknál, mert diszkrimináció, ha ez alapján választanak.Az idősebbek pl szándékosan szokták kihagyni. Persze ha a pózolósokat kiszórjátok, az OK, de ha be se hívjátok, akinek nincs képe, még ha amúgy rendben is lenne az önéletrajza... Mi is keresünk most több munkakörbe is kollégákat, és pont a fénykép az, ami sokszor köszönőviszonyban sincs a valósággal.
    Az, hogy jogászok jelentkeznek hozzátok (egy Kormányhivatalba), az teljesen normális. Még ha valójában nem is ezt az állást célozzák meg, úgy gondolják, hogy legalább bekerülnek az "adatbázisba", vagy átkülditek olyan osztálynak, ahol szükség lehet rájuk. Sokan adnak be "csak úgy" is önéletrajzot cégekhez, hirdetés nélkül is. Főleg a pályakezdők, ők minden lehetőséget megragadnak, hogy tapasztalatot szerezzenek (akár más területen), mert különben szóba se állnak velük a cégek, és nem mindenkit tud anyuka-apuka beprotezsálni valahova... Én is úgy kerültem a jelenlegi munkahelyemre (ami az első "szakmába vágó" volt, kb 10 éve, és másik városban), hogy eredetileg egy teljesen más munkakörre adtam be a jelentkezést (raktárosnak, amire eléggé túlképzett lettem volna), és aztán amikor több mint fél év múlva kerestek újra embert más munkakörre, akkor átnyálazták az önéletrajzos mappát, mielőtt feladták volna a hirdetést.

    Fanni: Önéletrajzból ma már csak gépeltet illik küldeni (a kézzel írott már nagyjából kihalt, külön feltüntetik, ha valahol ilyet kérnek). A motivációs levelet szokták kérni néha kézzel írva, de azt is feltüntetik a hirdetésben.
    Az önéletrajz beadásánál ami kerülendő, az a "gerilla" módszer, azaz ha valaki személyesen odamegy a céghez anélkül, hogy hívták volna, és személyesen az ügyvezetőnek akarja odaadni az önéletrajzát. Előfordult nálunk ilyen is pár éve, visszafelé sült el. Az még hagyján, ha végigmész egy irodaház-komplexumon, és "elszórod" az önéletrajzodat, de nyugodtan hagyd ott a titkárságon/recepción, a vezetőség nem fog veled foglalkozni, mert nem érnek rá ilyesmire. Ezt szőnyegbombázós módszert sokan használják felénk (az utca jellegéből adódóan, mert teli van a legkülönbözőbb cégek központjaival), főleg adminisztrációs területen, de ilyenkor is jobb, ha valamennyire azért a cégre van szabva az önéletrajz (pl fel lehet mérni előre, hogy milyen cégek vannak arrafelé, mert kint van táblán az irodaházak előtt).
    Meg ami még előfordul (a héten is volt ilyen), és furcsa, ha odatelefonálnak, hogy beadják-e az önéletrajzukat a hirdetésre. Hisz azért van a hirdetés, benne van, hogy mit és hova kell beküldeni, maximum nem hívjuk be. De ha be se adja... Persze, voltam már én is úgy interjún, hogy még csak egyszer jelent meg a hirdetés, beadtam a jelentkezést, az interjúztatás egy hosszú hétvége utáni első nap kezdődött, erre az első napra hívtak be interjúra, és már be volt töltve az állás egy ismerős ismerősével. Ez bosszantó, és igazán szólhattak volna az interjú előtt, nem kellett volna kibumliznom a világ végére, de ez már az interjúkör volt, nem a jelentkezés beadása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vittem már be személyesen önéletrajzot, miért is baj az? Amennyiben tényleg csak pár infó van megadva a munkáról és nincs kikötve, hogy csak postán lehet feladni?? Legutóbb pl. amikor személyesen vittem be, legszívesebben vissza is vettem volna, de már eltették. Olyan munka lett volna, hogy a szociális lakások lakóit kellett volna ellenőrizni. Hát menjen gettóba aki nem 50 kiló és nem nő. De komolyan, direkt híresen rossz környékre nem akartam menni, inkább legyen munkanélküli, mint megkéselt.
      A cégek felhívását sem tartom elvetemült ötletnek, első állásom nem volt meghirdetve, még csak fontolgatták, hogy felvesznek majd valakit, pont én voltam az, aki hamarabb jelentkezett, mint a meghirdetés és lám, 11 év munkaviszony lett belőle. Úgy gondolom, akinek a megélhetése függ az állástól, az legyen csak udvariasan erőszakos.

      Törlés
    2. Ja, Silnek ment a válasz.

      Törlés
    3. Most ne legyek már azért rossz, mert anyukám segített bekerülni ide. Végig csináltam azt amit minden állás kereső, de nem biztos, hogy álmaim munkáját megkaptam volna, ha anyu nem kézbesít ide ki (magának keresett munkát itt, de mivel 2-3év így engem ajánlott) Nem azért nem lett behívva az a jó pár ember, mert nem volt kép nála, hanem mert nem felelt meg. Eldőlt most reggel, hogy kit veszünk fel. Erről írok majd bejegyzést. Annyit elárulok, hogy a pályakezdő hölgy azért esett ki, mert 2-3 évre tervez itt maradni. Mire a jogszabályokat betanulja eltelt az 1év és már munkát is kereshet. A másik a fizetési igény volt amin elbuktak, mert van aki 300-400ezret szeretett volna kézhez kapni.
      A fényképre meg tényleg van aki 40évesen a 18 éves kori képét adta be, de aki kitekeredve pózolgat az valószínűleg nem is veszi komolyan azt, hogy hova adja be az önéletrajzát.

      Nem nekem írtad, de nálunk is volt egy hölgy aki betelefonált, hogy csak férfi munkatársat keresünk, vagy beadhatja e az önéletrajzát, mondtuk, hogy persze adja be.

      Törlés
    4. Ki az a bolond, aki kiköti, hogy csak 2-3 évig akar maradni? Egyébként nagyon-nagyon nehéz állást keresni, ismerőseim mind ismerős útján találtak állást, hiába a diploma és felsőfokú nyelvtudás, ráadásul több hónapig kerestek, egyik majdnem egy évig!!

      Törlés
    5. Hát sajnos így van :( Egy két diplomás 28 éves hölgy kötötte ki, hogy ő 2-3 évig szeretne az első munkahelyén lenni, utána mást keresni és feljebb lépni egy szintet. Hát nehéz nagyon, félek én is nagyon attól, ha vissza jön a hölgy akinek a helyén vagyok, hogy mi lesz velem.

      Törlés
    6. Előre kár aggódni. Építs kapcsolatokat és ahogy írtam, még üresedhet meg állás a munkahelyeden, sőt lehet, ha sokáig babázik akit helyettesítesz, lehet, ott maradsz még 10 évig. Vagy áttesznek más babázós helyére, ki tudja.

      Törlés
    7. Audrey: Pont azt írtam, hogy nem baj, ha beviszed személyesen, még akkor sem, ha nincs meghirdetve állás. Nagyon sokan csinálják ezt, csak ne a vezetőséget keresd személyesen (legalábbis nagy cégeknél, lehet, hogy kisvállalkozásoknál ez is OK), hanem simán add le a titkárságon. Nálunk volt egy csaj, aki a teljesen ledöbbent vezérigazgató kezébe nyomta az önéletrajzát (pont el tudta kapni a bejáratban, mert épp ment kifelé valami tárgyalásra), na ilyet inkább ne csinálj. A telefonálást is félreérted, arról írtam, hogy ha meg van hirdetve egy állás, akkor felesleges telefonálgatni, add be a jelentkezést, ahogy kérik és kész. Ha nem hívnak be, akkor így jártál, ha behívnak és mégsem tetszik valami, akkor is nyertél interjútapasztalatot, vagy megtanulod, hogyan szűrd ki a gyanús (pl ügynöki melós) hirdetéseket. (A telefonálós példám ezen a héten volt, felhívott minket valaki, hogy adja-e be a jelentkezését a meghirdetett állásra, mert ő már 55 éves. Hát adja, azért van meghirdetve, nincs vesztenivalója. Ha a kora miatt nem mer jelentkezni se, sose talál állást.)

      Barbara: Nem baj az sem, hogy anyukád segített, hiszen a pályakezdőknek ismerős nélkül nem sok esélyük van, kereshetnek akár egy évig is, pláne vidéken. Öcsém is így helyezkedett el anno először. Csak nem mindenkinek van ilyen lehetősége, úgyhogy muszáj mással is megpróbálkozni. Egy átlag irodai munkára a versenyszférában több száz pályázat érkezik.
      De attól szerintem se félj annyira, hogy mi lesz, ha visszajön, akinek a helyén vagy. Szerintem könnyebb egy cégnél bent maradni, mint bekerülni, főleg, ha meg vannak veled elégedve. Addig simán adódhat valami megoldás. Pl szül még egyet, vagy valaki más elmegy szülni vagy nyugdíjba, vagy csak simán elmegy valaki... Meg akkorra már lesz némi tapasztalatod is, ami jól fog jönni, ha mégis új állást kellene keresned.

      Törlés
  8. A fizetesi igeny ebben a munkakorben nekem furcsanak tunik :) Nem besorolas alapjan fizetnek? Van a kozalkalmazotti bertabla, efelett a koztisztviseloi, ami magasabb fizu kisse, de ott is a diploma es a nyelvvizsgak erosen szamitanak ill.kozigazgatasban eltoltott ido.
    A kormanyhivatalbab ez hogy megy? Ja meg az is kerdes, h brutto 300-400 ezret szerettek volna, vagy mindezt nettoban? :) ez csak vicc, sejtem,h nettoban akartak:)
    5 eve koztisztviselokent kozgaz diplomaval, 3 nyelvvizsgaval netto 92ezret adtak videken.... Adougyi osztalyon. Ami szomoru, mert nagyon keves es Budapesten ennel valszeg joval tobb ez a besorolas :( ebbol meg sem lehet elni egyedul. Egy alberletet epp ki lehet fizetni talan rezsivel, de nagyon szukon, mert itt is 60-70ezer egy kis lakas havonta. A kaja mar bele sem fer, meg semmi mas :( ezert hogy eri meg tanulni????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De besorolás alapján fizetnek. Iskola stb stb alapján nő a fizetés. Nekem jelenleg 122ezer a bruttóm. (nem tudom még mennyit kapok ebből, mert két táppénzes hónapom volt. Még az a szerencsém, hogy nem sok mindenre kell költenem, albérletre ilyenekre nem kell. Így ez a 70-80ezer amit kapok az azért elég. Amúgy tényleg nagyon nincsenek megfizetve az emberek a mai világban. Hiába szeretnék tovább tanulni, ebből a fizetésből, nem tudnék lediplomázni (szüleim meg még ennyire se tudnak támogatni)

      Törlés
    2. Bruttó 122ezer, az nagyon kevés, nettóban gyerek nélkül elvileg 79.910Ft.

      Törlés
    3. Sil most már akkor tudom mennyit fogok kézhez kapni :) Köszönöm az információt

      Törlés
    4. Tenyleg nem sok a brutto 122 ezer :( Regen volt ruhapenz es a cafeteria is eleg korrekt volt. De mar sztem semmi sincs azokbol. Emiatt nem is mennek vissza koztisztviselonek, mert sejtem, h az 5 evvel ezelotti fizu egy Ft-tal sem emelkedett volna, abbol meg en megelni nem tudnek, csak epp a lakas berlete+rezsije telne ki.

      Latid, Barbi,milyen jo kis temat dobtal fel? Igaz, nem sminkes, de rengeteg mindenkit erdekel :)

      Törlés
    5. Kapunk Cafetériát 100ezret, abból kértem 5000ft erzsébet utalványt (ha majd megkapjuk akkor abból intézem a vásárlásokat) a többit szép kártyára kérte vendéglátásra ill szállásra. Abból megyünk majd nyáron nyaralni hugommal. Amúgy tényleg nem sok mindenre elég: kifizetem anyuéknak a telefon,internet,tv számláját, félreteszek egy 10est a nyári nagy nyaralásunkra, most 10es a benzinpénzbe (Bükfürdőre megyünk holnap hozok majd beszámolót is róla) Vasárnap elköltöttem 6000ft ot a kedvenc csapatomra. És már ott tartok, hogy alig maradt valami...

      Lassan hozom a téma második felét, a kiválasztást és, hogy mért ő lett. Nem tudom Mia de én úgy érzem, hogy az utóbbi időbe MAGAMHOZ képest sokat fejlődtem.

      Törlés
  9. Ebből nem is lehet albérletet fenntartani, mert felénk 70ezer+rezsi egy lakás. Max. egy szobát bérelhetnél. Aztán mindig a mamahotellel jönnek, de ha két tanár pl. összeházasodik, ott van, ahol a part szakad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Albérlet az csak álom, remélem majd az éveim számával azért nő picit a fizetésem :)

      Törlés
    2. Igen, a besorolasnal a kozigazgatasban eltoltott evek szamai szamitanak. Bar amikor en bekerultem, akkor a kollegam kozepfoku vegzettseggel 25 ev munkaviszony utan is csak netto 85 ezret kapott es ram irigykedett,h nekem kezdesnel mar tobb mint az ove....akkor kisse elajultam. Nem is maradtam ott, csak 1 evig.

      Törlés