2015. november 19., csütörtök

Gyöngyvásáros Gumis damilok párbaja








Sziasztok! Ma egy különleges párbajt olvashattok, mégpedig a DIY bejegyzések szinte állandó főszereplőjéről, a gumis damilokról. Egy összehasonlító bejegyzésben megismertetlek, velük közelebbről illetve elmondom mindkettő mellett az érveim és ellenérvem is.










Átlátszó gumis damil (4 m)

Mivel nagyon rugalmas, ezért leginkább karkötők, gyűrűk készítésére használható, kezdő gyöngyözőknek ideális eszköz. Ha szépen simuló karkötőt szeretnél készíteni, erre van szükséged! Használatához nem kell sem tű, sem cérna, de még kapocs sem - így kezdőknek és gyerekeknek ideális munkaeszköz, ráadásul ha másnak készítesz vele ékszert, még a pontos méreteket sem kell tudnod.
Azt viszont tudni kell róla, hogy nem túl tartós - egy-két év használat során tönkremegy. Hirtelen elszakadását megelőzendő érdemes újrafűzni a kedvenc nyakláncodat vagy karkötődet, ha meglazult a damilja.

Álátszó egyszálas, 0,7 mm-es gumis damil (10 m)

A többszálas változatnál merevebb jellegű, egyszálas gumis damil. Nagyon rugalmas, ezért leginkább karkötők, gyűrűk készítésére használható, kezdő gyöngyözőknek ideális eszköz. Ha szépen simuló karkötőt szeretnél készíteni, erre van szükséged! Használatához nem kell sem tű, sem cérna, de még kapocs sem - így kezdőknek és gyerekeknek ideális munkaeszköz, ráadásul ha másnak készítesz vele ékszert, még a pontos méreteket sem kell tudnod.



Így, hogy mind kettővel megismerkedtünk elmondom nekem melyik a kedvencem, egyértelműen az első, sokkal jobban kedvelem vékonyabb nekem jobban kézre esik szerintem könnyebb vele dolgozni, igaz én duplán szoktam használni, mert így stabilabbnak érzem. De az egyszálasról is tudok jót írni, könnyű vele dolgozni, tényleg aki kezdő annak ezt ajánlom, sokkal masszívabb és könnyebb is vele fűzni, ha kezdő vagy, ha van, egy kis gyakorlatod bátran nyúlhatsz a többszálas változatához is.



Mind a kettőt nagyon nagyon ajánlom nektek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése