2016. december 28., szerda

A falmatrica használata

A Mai bejegyzésben egy számomra különleges dekorációnak a használatáról hoztam egy bejegyzést, nem gondoltam volna, hogy ilyen dologgal lesz valamikor dolgom, de a sors úgy akarta, hogy kipróbálhassam én is ezeket a kis csoda falmatricákat. Köszönet érte a Katicamatricának :)


Jelenleg 3 helyre tettünk fel falmatricát, de hogy a bejegyzésben szereplő matrica hova kerül, azt majd egy következő bejegyzésben fogom pontosan elárulni. Ugyan ide került még egy másik matrica is, ami ennél, amit most bemutatok 100%nagyobb kihívást és türelmet igényelt. A harmadik az a babaszobába került, amiről szintén hamarosan olvashattok egy bejegyzést :)

Eszközök:
Falmatrica,
Rongy
Falfelület
Vonalzó/vízmérték
Olló
Simító eszköz

Első lépésként a falmatricánkat jó alaposan simítsuk, át tegyük légbuborék mentessé. 


Ha ezzel megvagyunk, jöhet a falfelület áttörlése, hogy ne legyen poros/zsíros. 
 Ugyanis ha „koszos” a fal akkor a matrica nem ragad rá!





A következő lépés felmérni, hogy hova fog kerülni, vízszintezni, hogy vízszintben legyen ez a szövegeknél fontos leginkább.

Utána, úgy ahogy fogjuk, a matricát rögzítjük a falon, a széleit illetve középen is végig. Ezzel elősegítjük a következő lépéseinket, ugyanis most jön a móka és kacagás.

Ha nagyon ügyesek voltunk és szépen rásimítottuk a fólia részét, akkor a fehér papír résztől könnyen elfog válni, figyeljünk arra, hogy az átlátszó fólián maradjanak a betűink/mintánk. Ha a középragasztásig leszedtük, akkor a fehér papírt vágjuk le és kifeszítve szépen az átlátszó fóliát fektessük vissza a falra, ügyelve arra, hogy ne legyen alatta légbuborék. 

Majd ezt a lépést ismételjük meg az alsó felével is. HA megvagyunk, jöjjön egy jó alapos rásimogatás, hogy biztos minden pontja a falra ragadjon. Ha úgy érezzük, megvagyunk és mindent végigtapogattunk akkor az átlátszó fóliát szedjük le róla.

Amit esetleg még tudni érdemes, ha foszforeszkálós falmatricát vásárolunk, akkor azt mielőtt a falra helyeznénk, tegyük ki feltöltődni az ablakba vagy valamilyen lámpa alá. Ugyanis teljesen sötétben tárolják, és ha csak simán feltesszük a falra nem fog foszforeszkálni, nem úgy foszforeszkál, hogy az betölti az egész szobát így az éjszakai fény elkell mellé. De nagyon szépen kiemelkedik a falon.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése