2016. december 7., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} -Téli Filmek



Ha december, akkor karácsonyi filmek, ez leginkább a karácsonyra igaz vannak azok a tipikus minden éven leadott filmek, amiktől nekem már az összes hajam feláll. De ezen kívül vannak kedvenc karácsonyi filmjeim ma ezekről hoztam egy listát :)


A karácsony története
Ennek, filmnek a megnézéséhez készíts elő egy 100-as papírzsebit biztosan szükséged lesz rá. A film magáról Nikolasról szól, aki egy 7éves árva kisfiú, vagyis a télapó.

Egy szegény Finn faluban él. Minden évben a falu más családjához kerül miután szülei tragikus halált halnak. Egyik évben egy mogorva asztaloshoz kerül, aki azért egy nagyon érző szívű ember magához veszi a kisfiút. Aki hogy meghálálja a falunak a törődést minden évben a falu gyerekeinek kis ajándékot farag és az éjszaka leple alatt becsempészi az ajtajuk elé. Így lett legendás, akit a világon mindenki ismer.
Télapu
Az egész Télapu trilógia hatalmas kedvenc. Az első részben Scott Calvin egy elvált apuka sok csetlés botlás mellett betanulja a Télapu munkakörét miután megörökölte a piros ruhát.
Annyira jól sikerült az első rész, hogy folytatódik a Télapu ebben a részben a szerelmi szál is előjön, ugyanis nagyon rövid időn belül feleséget kell találni magának, mert ha nem elveszíti a Télapu munkakörét.
A harmadik rész az első kettővel ellentétben hatalmas változáson megy, keresztül ugyanis nagyon nagy veszélybe kerül Fagy Jankó elhatározza, hogy megszerzi Télapu munkakörét, ami sikerül is, lelketlen hideg karácsonyok következnek. De minden karácsony boldog ezért nagy fordulat lesz a végére.
Holiday
A történet két „lányról” szól Irisről és Amandáról mindketten egyszerre csalódnak, döbbennek rá, hogy magányosak éppen ezért elhatározzák, hogy otthont cserélnek valakivel, így találnak egymásra. Amanda Londonba költözik Iris ici pici házába míg Iris Los Angelesbe egy teljesen modern otthonba költözik. Mind a kettőjüknek nagy élmény és kihívás a másik otthona ugyanakkor egy egy új személy lép az életükbe, ami miatt egy karácsonyi film nem is lehetne tökéletesebb, ha nem Happy Endel végződne.
Számomra ezek a tökéletes karácsonyi/ téli filmek.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem én már láttam a Karácsony történetét kicsiként, és tényleg egy megható film .

    VálaszTörlés