2016. december 11., vasárnap

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Így élem túl a karácsonyi bevásárlást



A karácsonyi bevásárlás egy hatalmas stressz faktor és emellett borzalmas sok időt és energiát vesz igénybe. Vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják és vannak olyanok, akik már jóval hamarabb elkezdik a készülődést vásárlást. Én az utóbbi kategóriába tartozom, október-novemberben már elkezdem beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Így még a nagy tömeg előtt letudom, illetve nem decemberre marad a nagyon nagy költség. Ami ugye az étel megvásárlásával is jár, főleg, ha te vagy a vendéglátó.

Listát írok, kinek mit szeretnék venni ez általában előtte egy kis kutató érdeklődő munka is megelőzi, mivel tényleg szeretnék örömet okozni azzal a kis aprósággal. nálunk a családon belül általában a kis ajándékok mellé bekerül 1-1 tisztálkodós csomag is, amit manapság már csak a kosarunkba kell rakni. Leginkább, azért mert így egy ideig erre nem kell költeni és tudnak ennek az árából mást venni. Nem azért mert koszosak lennének vagy célozgatnék valamire csak ilyen megfontolásból.
Ha megvan a lista, akkor elkezdem a reklám újságokat lapozgatni, vagy az internetet böngészni, hogy mit hol kapok meg kicsit olcsóbban. Itt jól szokott jönni pl. a Glamour napok vagy a JOY napok, mert általában már itt is beszerzek egy két apróságot.
Ezután ha minden megvan, akkor apránként kezdem el becsomagolni az ajándékokat leginkább úgy, hogy egy embernek becsomagolok mindent így nem töltök vele egy egész napot és mindig van egy kis örömöm a csomagolásba.

De hogy jövőre, hogy fog működni ez a bevásárlás Roland mellett hát meglátjuk, remélem sikerül ugyan ezt az elvet követnem. Csak már megint még jobban bujkálva, hisz a Jézuska „létezik” és ő hozza az ajándékokat.

1 megjegyzés:

  1. Nálam az agyalás része tart sokáig, a beszerzés online megy vagy nagybevásárlás alkalmával, ha már kitaláltam, hogy mit akarok. A gyerekeket addig lepasszoljuk :)

    VálaszTörlés