2016. december 1., csütörtök

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Téli kiegészítők, amik nélkül nem tudok élni



Ismét VKP a blogon és megint karácsony/téli témával jelentkezem a Blogmas keretein belül a Decemberi összes VKP ilyen típusú bejegyzés lesz, ezzel hangolódunk a karácsonyra. Ha tél, akkor nekem vannak állandó kiegészítőim, amik nélkül nem élhet élni ma ezt, szeretném bemutatni nektek.


Kesztyű: Nélküle sehova nem megyek, mikor hideg van, kint mert nekem folyamatosan fázik a kezem, így egy nagyon fontos kiegészítője a téli mindennapjaimnak. Kicsit félek, ha már nagyobb lesz Roland, hogy fogok kesztyűvel sétálni, de maximum találok valami alternatív megoldást erre a problémára :)
 
Sál: ebből is pontosabban a körsál az, amit imádok a nyakamba tenni annyira jó meleg és feldobja a fekete kabátomat.

Vastag zokni: Imádom a téli jó pihe puha vastag zoknikat akár az utcára akár csak az itthoni be kuckózáshoz. Nagyon jó érzés, ha a lábaim melegen vannak.


Kézkrém: Miután nagyon hajlamos a hidegben kiszáradni a kezem így rendszeresítem, télen a kézkrémezésemet próbálok olyat választani, ami gyorsan beszívódik, így amikor még dolgoztam akkor is tudtam 1-2 percen belül tovább dolgozni, de amióta itthon vagyok azóta is annyira jól esik, hogy nincs ragacsos érzés sok sok percig a kezeimen.

Piros/Bordó körömlakk: Valahogy ha tél, akkor előkerülnek a sötétebb színű körömlakkjaim, sokkal jobban érzem magam, ha szép színe van a körmeimnek, meg úgy gondolom a piros egy örök téli/karácsonyi darab.

Ajakápoló: Sajnos nem csak a kezem, de a szám is hajlamos a kiszáradásra ezért próbálom naponta többször kenni, mert annál rosszabb nincs, mikor fáj, annyira kivan repedve.

Forró italok: Lehet tea, forró csoki, kakaó egyszerűen télen nem tudok nélkülük élni. Oda vagyok, az ízükért szerintem ilyenkor sokkal több folyadékot iszom, mint az év többi részében.

Fények: Annyira imádom a karácsonyi fényeket, ilyenkor nagyon szeretek mécseseket gyújtani illetve a ledes égősorunkat égetni. Jövő télre még be kell szereznem majd pár világítást a lakásba, hogy még szebb legyen a karácsonyi hangulat.

Ennyi lett volna az én listám :)

3 megjegyzés:

  1. Ezeken kívül nálam még a sapka is fontos, főleg, hogy biciklivel járok. A kesztyű meg már ha kicsit hideg van, akkor is kell. Nem értem, hogyha Roland nagyobb lesz, hogyan sétáltok kesztyűben? Kb. másfél évesen fog stabilan menni, de két éves koráig biztos babakocsiban lesz, szóval a probléma még odébb van, de a csuklóját is foghatod, ill. én csak akkor vettem ki őket a babakocsiból, ha arra mentek, amerre én akartam, ez kb. 2 éves kor körül jött el, de ha forgalmas helyen éltek, akkor később célszerű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor még kisebb és mondjuk valamit oda kell adni neki, meg kell nézni, hogy nem fázik vagy nincs melege akkor a kesztyűt le fel kell vennem.

      Törlés
    2. Szerintem ez nem lesz probléma :) Leveszed a kesztyűt, felveszed a kesztyűt. Én is nagyon fázós kezű vagyok, irhakesztyű alá is szoktam egy vékonyat felvenni ha nagyon hideg van.

      Törlés