2018. november 14., szerda

Mikulás csomag ötletek 0-6hónapos babáknak

Gondoltam indítok egy sorozatot amiben egy kis segítséget tudok adni, hogy a közelgő Télapó ünnepre miket rejthetünk a gyermekünk vagy akár egy családtagunk barátunk gyermekének. A boltokban amit találunk csomagok tele vannak édességgel. Én a mai napig azt az elvet vallom, hogy a gyermekeim a lehető legkevesebb édességet kapják.



Az első 12 hónapban a gyermek édességet nem nagyon kaphat, az első 1-3 évben is mértékkel kaphat. A csomag össze állításakor figyeljünk arra, hogy életkorának megfelelő csomagot állítsunk össze. Ha nem a mi gyerekünknek adjuk akkor beszéljünk a szüleikkel, hogy mi lenne a legjobb apróság.

A csomagra ne úgy gondoljatok, hogy egy hatalmas ajándékcsomagot kell összeállítani, hisz a Mikulás ünnepség sem arról szólt és szól a napjainkban. Bár van aki ebből az alkalomból is hatalmas ajándékokat adnak.

Az első hat hónapban a baba legjobb tápláléka az anyatej az ideális táplálék a kizárólagos anyatejes táplálás. Viszont itt jön az, hogy aki tápszeres? Igen Viki is ebben a körben van de ez egy teljesen más téma. Ezt az ötlet listát igyekszem úgy össze állítani, hogy mind a két gyermektípusnak (tápszeres és anyatejes) jó legyen.

Akkor kezdjük az ajándék tippeket:

csörgő
cimkerongyi
fürdős lapozható könyv
kiszokni
body akár valamilyen ünnepi
1-1 üveg bébiétel 
valami apró Mikulás figura
Tápszer (persze ha tudod milyet eszik)
kiskanál 
kistányér

A következő bejegyzésben a 6-12 hónapos gyermeknek hozok ajándék ötletet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése