2018. november 16., péntek

RECEPT| Villámgyors fahéjas almás süti

Egyszerű és finom almás süteményre vágysz? Akkor nincs mese el kell készítened. Tudom már említettem, de két gyermek mellett nincs sok időm sütni/főzni. viszont szeretem kényeztetni a családot 1-1 süteménnyel így tényleg az egyszerűségre és a gyorsaságra törekszem. Éppen ezért készítettem el ezt az igazi őszi almás fahéjas süteményt.

Hozzávalók:
3db kisebb alma
fahéj
1bögre porcukor
1bögre liszt
1/2 cs sütőpor
2cs vaníliás cukor
1db tojás
1bögre tej

Elkészítés:

A tepsit kivajazzuk a sütőt előmelegítjük 200fokra. A meghámozott almákat lereszeljük, egy kevés cukorral megszórjuk, majd állni hagyjuk, hogy a levet eresszen. Annyi idő elegendő amíg a tésztát bekeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot a fahéjat és a maradék cukrot, majd összekeverjük. A tojást felverjük mintha rántottának készítenénk, és ráöntjük a lisztes keverékre. Végül a tejet fokozatosan hozzáadjuk és simára keverjük.

Az almát jól kicsavarjuk, hogy minél kevesebb leve legyen és a tésztához keverjük. A tésztát a kivajazott tepsibe tesszük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt porcukorral meg is szórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése