2015. május 20., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Egy blogposzt születése



Sziasztok!



Újra eltelt két hét, bár máshol is érzékelem, hogy mennyire telik az idő, de legalább lassan itt a jó meleg nyár, a szabadság, a Balaton és a tengerpart (életemben először) Ma egy különleges témát sorsolt ki a gépezet, mégpedig egy Blogposzt születését. Amit most sajnos úgy kell megírnom, hogy nem tudok képeket mutogatni, mert valami probléma mindig van, de sebaj, majd rendbe jön minden:)



Amiket használok/használtam:



*Photoshop a képek szerkesztéséhez + logózásához

*Fényképező gép vagy telefon

*blogger.com

*helyesírás ellenőrző



Egy blogposzt születése:



Ha terméket tesztelek, akkor

1. lépésként x ideig tesztelem, vagy teszteltetem a terméket. A tapasztalatokat elsőre egy bejegyzésben pontokba szedve beírom (itt megkapja a félig kész címét a bejegyzés) minden használat után írok abba a kis bejegyzésbe 1-1 észrevételt.



Ha személyes vagy egyéb bejegyzés készül, akkor is alkalmazom ezt a vázlatírást, mert van, mikor épp beugrik valami akkor oda bepötyögőm, majd visszatérek rá valamikor. Ezért is van jelenleg 74db piszkozatom.



2. lépés az mind a két esetben ugyan az. A fényképezés: Általában a képeket előbb megcsinálom, mint a kész bejegyzést, bár most megfordult a helyzet amióta meghalt a gépem és újra kellett éleszteni. Ha megvannak, a képek feltöltöm a blogra majd kezdődhet a harmadik lépés.



3. lépés



A blogbejegyzés elkészítése:



Miután megvannak a képek, a vázlatok jöhet a bejegyzés megírása. Elsőre én mindig a bevezetővel szoktam kezdeni és csak utána írom meg magát a bejegyzést. Ez azért alakult ki így, mert rá tudok jobban hangolódni a bejegyzés témájára.

Elkezdem írni a bejegyzést, ha megírtam, akkor elrendezem a képeket, helyesírás ellenőrzés utána előnézet, és vagy ütemezem, vagy megosztom.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon lényegretörő volt :) Szóval 74 piszkozat? Van téma bőven :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen annyi, és még írkálok is hozzá párat, erre a hétre pl minden napra beállítottam 1-1 bejegyzést, jövőhétre is lassan össze áll a tervezet.

      Törlés