2015. augusztus 1., szombat

Világjáró| Vonyarcvashegy, Keszthely

Sziasztok! Mint tudjátok Vonyarcvashegyen töltöttünk 3 napot Hugom, Zsolti és én! Olyan elő nyaralásnak, mert az igazi nyaralás majd csak most fog jönni (hamarosan készülünk együtt rá) Első nap Keszthelyre látogattunk innen hoztam nektek pár képet, Második nap szinte egész nap strandoltunk + itt történt valami amiről majd szeretnék bőveben írni nektek. Harmadik nap pedig Kilátóztunk és Strandoltunk.
Keszthely főterén sétálgattunk. Szerintem nagyon szép, bár annyira nyitott, hogy 38 fokban nem célszerű sétálgatni, mert oda tűz a nap mindenhova, de tényleg gyönyörű város :) 

Figyelem Rengeteg kép várható

 
 

Balaton színház: "1910 után épült fel szecessziós stílusban az Uránia színház, az első városi mozi. A 30-as évek közepétől garázsként használták. 1964-ben lebontották, és helyére a tértől idegen "beton doboz" színház épült, melyet a nyolcvanas években bezártak.
A 2002-ben felavatott Balaton Kongresszusi Központ és Színház homlokzata visszaidézi az eredeti épületet. A felújítás Csontos Csaba tervei alapján készült. A városképbe illeszkedő, a város hangulatához igazított építmény színházi arculatát Schrammel Imre domborművei gazdagítják." (keszthely.hu)



Ezek párásítók voltak, amiből semmit nem lehetett érezni, mivel nagyon magasan vannak, így a párából semmi nem ért le a föld felé. 


Szent Háromság szobor: "A Fő tér keleti végét a barokk stílusú Szentháromság-szobor zárja le. Festetics Pál állíttatta 1770-ben. Eredetileg a tér nyugati részén állott, századunkban helyezték mai, kevésbé forgalmas helyére. Fonadékos rácsozatú szép kőkerítése már a múlt században elpusztult. Háromszögletű, volutás talapzaton Szent Rókus, Szent Sebestyén, Szent Flórián és egy kis angyal szobra található, valamint magas, korinthoszi oszlop, tetején a hagyományos Szentháromság szoborcsoporttal." 




    

Magyarok nagyasszonya Templom: "A gótikus templom Keszthely legrégebbi épülete, 1390. körül készülhetett el. 1974-ben fedezték fel a szentély falfestményeit, amelyek a mai Magyarország legnagyobb felületű gótikus freskói. Építtetőjét, az 1397-ben kivégzett Lackfi István nádort itt temették el. A nádor erősen lekopott vörös márvány sírköve ma a szentély falában látható. A szentélyben és a diadalíven helyezték el a Festetics család síremlékeit. 1878-ban neogót stílusú tornyot emeltek a templom bejárata elé, és ebbe helyezték át a nyugati oromfal eredeti, XIV. századi rózsaablakát. A templomot Szűzanya, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelték fel. A templom előtt látható a millennium évében állított Lackfi István nádor lovasszobra." 

Én picit csalódtam, ugyanis belül a freskó annyira le van már omladozva, hogy szinte semmi nem látszik belőle.




Ennyi látszik az egész freskóból:


Vihar utáni Balaton! Itt elszeretném mondani azt, hogy aki még most fog menni a Balatonra, az kérem figyelje a viharjelzést, ha elkezd gyorsan villogni menjen ki a vízből. Illetve ha a vízimentők szólnak, hogy el kell hagyni a vizet akkor menjenek ki. Sajnos pont miután mi kijöttünk a vízből belecsapott a villám a Balatonba, egy 21 éves lányt újra kellett éleszteni, a gyors segítségen múlt az élete. Nem játék életünk csak egy van! 










Közös kép hugicámmal:



Az egyetlen hely ahol lehetett netezni normálisan. 



A "kedvenc lépcsőm"




Úton a Vonyarcvashegyi kilátóba:

Kereszt: Ide vezetett a kereszrefeszítés menete.




Épp olvasok egy verset!
 

















Szerelmem villámot videóz:



Villámnézés este 7 körül :) 







Vonyarcvashegy városi séta:
 






Hogy tetszik? Ti már jártatok erre?

1 megjegyzés:

  1. Jó képek, mi is szeretünk mindent megnézni, ahol nyaralunk. Szoktak is csodálkozni az ismerősök, hogy megnézzük, ami az útikönyvben van, de hát ha már ott vagyunk, miért ne? Időbe belefér. Ijesztő lehetett a vihar és a villámcsapás.
    Még nem voltam errefelé, sajnos már nem is lesz alkalom a nyáron, nem lesz több szabim.

    VálaszTörlés